ДОКОГА ТАКА?

October 21, 2019

ЦСКА загуби отново. Този път срещу Локомотив Пловдив. Лошото в случая е, че ако в мача имаше малко феърплей, а ЦСКА нападател във форма резултата щеше да е коренно различен. Феърплея, обаче е лоша дума в българския футбол… Само като се погледне рекламата на родната лига ти става ясно всичко за феърплея.В нея участват само футболисти от отбори близки или от “националната кауза”… Рекламираш лигата без в рекламата да присъства най – титулования отбор на България? Само на мен ли ми е странно?

ЦСКА.

От както Крушич пое ЦСКА се вижда някаква малка промяна в играта на армеиците. За два кръга червените направиха толкова положения, колкото не бяха направили през предишните 12 кръга.

Предишния кръг срещу Витоша направиха куп положения и вкараха четири гола. Този кръг срещу Локо Пловдив също направиха куп положения и уцелиха греда.Притежанието на топката беше изцяло в полза на ЦСКА. Особено през второто полувреме, а Локо се води един от силните отбори тази година.В Пловдив според мен ЦСКА не игра слабо. Локомотив не са лош отбор и стана добър за българските стандарти мач, в който ЦСКА имаше всички шансове да е победител.

До тук добре, но…. Има едно голямо НО!

Вижда се, че Соу не е този от миналата година. Не е във форма или нещо друго… Незнам, но според мен трябва да седне на резервната скамейка. Не може да си нападател и от толкова създадени ти положения да не можеш да вкараш нито едно. Три пъти излизаш сам срещу вратаря и не успяваш.Куп други изгодни положения. Не можеш да я вкараш от метър от гол линията… Няма начин! Няма начин централния нападател да отиграва топката като централен защитник. Като не можеш да вкараш гол няма как да победиш, а като вече са ти вкарали един е нормално и да загубиш. Не съм някакъв футболен специалист, а просто един обикновен фен, но ми се струва, че е така…

Феърплей…

Другото, което доста повлия на крайния резултат бяха съдиите. Знам, че е тъпо всеки път да се казва това, но когато нещо е така, то си е така. Съдиите направиха куп обратни обсъждания (фалове, корнери, тъчове…всичко). И като капак на всичко пуснаха гол на локото от сигурно метър и половина засада… Айде да беше сантиметър и половина да кажеш, че съдията не е видял, ама метър и малко… Всички на стадиона освен съдията я видяха тази засада. Като се добави и много силното желание на едни сини и зелени, които в момента са силни, и написаното по – горе за представянето на родната лига мисля, че всичко си идва по местата.

Всеки проект, обаче има край…. Затова съм оптимист.

автор:

Симеон Димитров