Феновете са виновни за състоянието на българския футбол

June 13, 2022

Българският национален отбор по футбол изигра поредният си мач от Лигата на нациите и спечели важна точка като гост на Грузия. Така родните национали дръпват на Гибралтар в борбата за третото място… Всичко това щеше да е смешно ако не беше тъжната действителност.

В Тбилиси този път временния “суперстратег” беше решил да не загуби и заложи на тактика всички в защита, пък напред каквото стане. Е, този път родните национали не загубиха, но всъщност това не се случи заради някаква добра игра от тяхна страна, а защото грузинците нямаха късмет… Опълчението на Гонзо и с помощта на много късмет свърши работа. Най общо казано “лъвовете” отново не играха нищо, но имаха късмет, а грузинците нямаха никакъв такъв.

За мача и играта няма какво толкова да се коментира. За кой ли път нищо. По-интересното беше в изказванията след мача.

Селекционерът на Грузия Вили Саньол каза, че това не е добър резултат за Грузия. А после добави, че до  този момент не са играли мач, в който опонентът им да не е отправил нито един удар в тяхната врата… Преводачът на “канала” пропусна да преведе тази част от изказването на Саньол. Лошото е, че не е 80-та година, а 2022 и повечето гледащи изказването на треньора на Грузия разбраха какво казва… Иначе и зрителите пред телевизорите видяха точно това, за което говори Саньол, но пък треньорът на родните национали заяви, че сме играли добре. Играчите са показали, че са мъже, играли са добре и сме имали шанс да победим…? Явно Гонзо и нашите момчета са участвали и гледали различен мач, от този който гледахме ние… Саньол и Гонзо са били на различни мачове.

Играта на родния национален отбор в тези няколко мача я видяхме всички. И според мен критиките са абсолютно заслужени, но пък от изказванията на всички футболисти, треньори и какви ли не след мача в Грузия стана ясно, че всичко и всички са виновни за слабото им представяне, но не и те. Всичко това ме накара да се замисля и дори да се почувствам виновен за слабото представяне на родния представителен тим. Аз и всички фенове хейтъри, които ги критикуват.

Не са виновни тези в БФС. Те откакто са на власт работят само и единствено за доброто на родния футбол. Направиха база, взеха топкохвъргачка, направиха кръчма… Всичко в името на футбола. Какво повече да направят? Не са виновни треньорите. Те правят това, което могат, но явно играчите не успяват да схванат тяхната стратегия. Не са виновни играчите, че срещу аматьорски отбор не могат да вържат два паса… За всичко са виновни гадните фенове хейтъри, които не спират да хейтят. Ако не беше целият този хейт от феновете родните национали щяха да се класират на всяко световно и европейско първенство и да стигат поне до четвъртфинал. Даже щяха поне по една световна и европейска титла да са взели….

Феновете са виновни за слабия български футбол. Поне така стана ясно от изказванията на всички от българския отбор след мача. Както каза капитана на националния отбор и син на шефа на БФС след мача в Тбилиси  “хейтърството е завладяло цялата ни държава, не само българския футбол”. Всички фенове само знаят да критикуват и хейтят и въобще нямат представа какво правят за родния футбол шефовете в БФС и колко се раздават футболистите и треньорите. Никой няма предства какво им е. Никой няма представа какво е да искаш реферът да свири край на мача още в десетата минута, но да трябва да издържиш още 80 минути, които минават изключително бавно. Никой няма представ какво е топката да те уцели в главата след шут от няколко метра… А шефовете в БФС. Някой има ли представа какво им е на тях? Замисля ли се въобще някой колко е тежко да се местиш от софра на софра? Всеки ден. И всичко това в името на българския футбол… Никой не се замисля колко жертват и какво дават всички тези хора за родния футбол. Всички само знаят да критикуват и да хейтят.

Сега разбирам, че никой освен тези в БФС и националния отбор не е виждал точно тази картинка… Дори и сега никой освен тях не я вижда точно така, но щом казват, значи са прави… Феновете, хейтърите и всички останали са виновни за слабото представяне на националния тим и въобще за състоянието на българския футбол. Вместо да им се извинят и да ги подкрепят те само критикуват.

“Да погледнем първо тези неща, после да говорим за футбол” каза наследникът на Михайлов.

автор:

Симеон Димитров