Феновете на ЦСКА нямат ли право да изразят гражданската си позиция ?

July 13, 2020

Последните часове “честните и обективни” медии тръбят как феновете на ЦСКА участвали в протестите тези дни. Според всичките тези “много обективни” медии феновете на Армейците са били платени и са присъствали на протестите с една единствена цел… Да правят провокации.

За пореден път нещо малко, свързано с ЦСКА , се вади от контекста и се превръща в голяма новина от “честните и обективните”. От всичко показано и написано през последните часове излиза, че феновете на ЦСКА са неспособни да имат някаква гражданска позиция ако не им се плати.

Всички “честни и обективни” журналисти, които бълват толкова глупости май удобно са забравили, че червените фенове са едни от най-активните и винаги са имали мнение по обществено значими въпроси и са го изразявали. “Честните” май си мислят, че всички са като тях.

Не агитката на ЦСКА е готова за един сандвич или срещу обещание за спонсор да прави това, което иска този, който дава или обещава.

Другото, което е много важно да се отбележи, е че и феновете на ЦСКА са граждани на България. Гласуват и имат право да изразяват мнение по въпроси различни от футбола. Поради тази причина не виждам защо толкова се обсъжда факта, че фенове на ЦСКА са били на протест. Със сигурност сред протестиращите има фенове на много отбори от България, но лошите разбира се са тези от ЦСКА. “Честните” медии на Агата и останалите “обективни” писачи не пропускат “възможност” да хвърлят камъни в градината на ЦСКА.

Няма да коментирам това с протестите, защото не тук е мястото за това, но едно е ясно… Феновете на ЦСКА имат право да протестират и да изразяват своята гражданска позиция като всички останали граждани на България…

Тези, които отразяват “честно и обективно” стават все по-жалки в напъните си да угодят на този, който дава. На тях чест и достоинство са им много далечни, а обективно дори не знаят какво означава…

На тях мога само да кажа :” ЧЕРВЕНИ СМЕ, ГОРДИ СМЕ …НИЕ СМЕ ЦСКА” …

автор:

Симеон Димитров