УЕФА отменя правилото за гол на чужд терен

УЕФА отменя правилото за гол на чужд терен post thumbnail image

Комисия към европейската футболна централа реши да премахне правилото за повече отбелязани голове на чужд терен, с което до този момент се определяше крайният победител в двубоите на пряка елиминация. Отмяната на това с “гол на чужд терен” според мен беше крайно време да се случи. Нямам представа кой и защо го е измислил, но решението на въпросната комисия към УЕФА правилото въведено през 1965 г. повече да го няма е правилно. Каква е разликата между единия и другия гол? Реално голът си е гол и няма логика този, който е вкаран като гост да има по-голяма “тежест”. Целта на елиминацията е единият отбор да победи другия, а не да го излъже с някой друг гол на чужд терен. Така повече няма да има отбори, които без да победят другите да продължат в турнира или пък някой, който не е загубил да отпадне.

Според мен отмяната на това правило ще премахне сметките на дребно и ще кара отборите всеки мач да се опитват да победят. Такава е идеята на елиминациите. Да победиш противника, а не да продължиш напред с 1-1 на чужд терен и 0-0 като домакин.

Определено добро решение на УЕФА и премахване на правило, което най-общо казано е глупаво. Нека всеки играе за да победи, а не за да вкара гол на чужд терен и след това да си прави тънки сметки.

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Първа титла за ЦСКА и началото на кошмарите за синитеПърва титла за ЦСКА и началото на кошмарите за сините

  До 1944 г. конкуренцията в българският футбол е между Славия, Левски, АС-23, варненски, пловдивски клубове и няколко квартални софийски отбора. През тези години доминират белите с шест титли, а сините

Идеята на БФС с новия формат на тото лигата помощ за закъсалите вековници ли е…?Идеята на БФС с новия формат на тото лигата помощ за закъсалите вековници ли е…?

Тези дни усилено се говори за промяна на форматът на тото лигата. Поради някаква причина изведнъж тези от БФС решиха, че по начинът, който е в момента лигата не работи