Треньорът Петров си отива ако не победи Грузия… Дали?

June 4, 2022

Според последните новини от националите по футбол Джанини от Пловдив трябва задължително да победи Грузия. Иначе “шефа” Михайлов ще му бие шута. До този ултиматум се стигнало след безобразната игра в мача срещу Северна Македония. Президентът Михайлов наблюдава мача от ложите на стадионът в Разград и играта на избранниците на Ясен в този мач въобще не му харесала… Това според запознати е причината за ултиматомът към селекционера Петров.

Едно, обаче не е ясно. Президентът Михайлов харесвал ли е играта на родните футболни национали до този момент. Май футболния шеф въобще няма представа как е играл отборът на Ясен в мачовете до този момент. Не за друго, а защото в началото на годината договорът на правещият се на Джони Деп тренер беше удължен от футболния съюз. Тогава мотивът на президентът и компания беше, че националите “бележат очевиден възход”… Явно обаче мотивите са били други. Ако господин президентът на БФС беше изгледал поне някой мач щеше да е наясно, че в момента националите играят така, както го правеха преди година, две, десет… Това футболно нищо родните фенове го гледат години наред. И не случайно националите в последните три-четири  години имат три-четири победи… Явно в ресторанта на сградата на БФС мачовете на родните национали не ги дават. Не за друго, а защото ако президента ги гледаше щеше да знае, че това е играта на отбора от години насам.

Играта на трикольорите в последния мач срещу комшийте беше трагична както обикновенно. Българският национален отбор беше тотално надигран и това не може да се каже, че беше неочаквано… С оглед играта на избранниците на Ясен неочакван донякъде е равния. А това футболните шефове би трябвало да го знаят.

Най-вероятно “стратегът” Ясен ще остане начело на отбора и след мача с Грузия. Не за друго, а защото не вярвам, че ще загубим от тях. След мача ще чуем едни хубави пожелания и познатите клишета и всичко ще си остане така както е било до този момент… Поне докато веселата компания управлява родния футбол. Явно за тези хора футболът не е приоритет… Други неще са важните за тях.

С подобен тип ултиматуми е ясно, че Ясен Петров ще остане начело на отбора и след 5.6.22 г.

Ако не друго поне Ясен е доста модерен край тъч линията. От далече докаарва визията на Джони Деп. Може пък и родните национали да започнат да наподобяват карибските пирати… поне ще е забавно на мачовете ни…

НЕ-СПОРТ