Трансферите на сините се проваляли заради ЦСКА…

July 27, 2021

Това, че футболисти един след друг отказват офертите на сините не е новина. Малко са тези като Михайлов и Божинов, които са съгласни да играят без пари… Новината от днешния ден е, че трансферите на закъсалите вековници се провалят заради ЦСКА и футболистите на червените. Сините едва ли не обвиняват червените футболисти, че казвали на техни сънародници, които ги питат за отбора от Подуяне, че на Герена заплатите са рядкост. Както са тръгнали тези от Подуяне могат да кажат и, че около Герена няма палми и басейни заради ЦСКА… Все пак Диксън е бил за малко на проби в ЦСКА.

Не знам защо тези от Герена си мислят, че провалът им на трансферните пазари се дължат на ЦСКА и футболистите му. Най-нормалното нещо е футболист, който получава оферта от неизвестен за него клуб да го провери… И когато чуе, че заплатите са мираж да откаже въпросната оферта. За това обаче не са виновни футболистите на ЦСКА.

Достатъчно е въпросните футболисти да прочетат интервютата из европеиските медии на избягалите напоследък сини футболисти за ситуацията в отбора от квартал Сухата река за да разберат каква точно е ситуацията на Герена. Примерите са много, а поредния и последен е Насиру Мохамед. При завръщането си в Швеция пред msn.com. той заяви, че шест-седем месеца не е взимал почти нищо, и че “не е хубаво да играеш за без пари”… Така че футболистите на ЦСКА нямат нищо общо с това, че желаещите да играят на Герена не са много. В днешно време лесно можеш да провериш в интернет нещо, което те интересува.

За разлика от родните медии, които твърдят, че в Подуяне всичко е цветя и рози, тези които са по-назапад казват нещата такива, каквито са. Не е ясно как точно сините изплувааха и дори започнаха да взимат футболисти от чужбина, но версията със спонсорките договори и парите от феновете малко издиша.

Трансферна цел номер едно на сините им е отказал, но ЦСКА няма нищо общо с това. Проблемите са си единствено на сините.

НЕ-СПОРТ