Трансферите в “А” група и “златния дъжд на Герена”

January 3, 2024

През зимата няма мачове от “А” група, но пък има трансферен прозорец който да пълни “обективните” медии с новини. Едва ли не още със съдииския сигнал на последния за годината мач стартираха писанията за трансфери.

И този трансферен прозорец тенденцията играчите от “Герена” да са най-желани и естествено най-скъпи се запазва. Според родните спортни журналисти и този трансферен прозорец половин Европа, част от Анадола и една фамилия от Индия искат сините “звезди”, и всички са готови да се разделят със сериозни за родните стандарти левове за тях. От това което се тиражира излиза, че само с трансферите на две-три от звездите си сините ще излязат от финансовата криза, а “мажоритара”, както го наричат от синия НКП, ще успее да погаси задълженията на отбора към НАП и да сглоби отбор, който след нова година няма да се бори единствено за бараж за Европа. Някои медии дори стигнаха по-далеч и започнаха да пишат за “машина за пари” и “златен дъжд на Герена”…. След всичко тиражирано се остава с впечатлението, че ако се случи още някой друг трансфер ще има пари за козирка, а защо не и за старирането на строежа на още един нов сектор и сглобяването на отбор, който да влезе в тройката… Споразумението с НАП допринася за синия оптимизъм…

Другото интересно от този трансферен прозорец е, че Мъри има планове да вземе половината “звезди” на “А” група в неговия отбор. Всички знаем, че бащата на правилния футбол има око за доброто. Ако това, което се тиражира в родните спортни медии е вярно, то съвсем скоро най-доброто от родното първенство ще играе във втора дивизия на Турция.

Крушарски сложи на сергията целият си отбор, но проблемът е, че никой не го иска. За “хегемоните” по навик се пуска “новината”, че някой гранд има интерес към техните “звезди”, но до реален трансфер рядко се стига. Тук-там се споменава за интерес към някой друг играч от “А” група, но сумата е толкова малка, а отборите толкова непретенциозни, че няма смисъл да се споменават.

Общо взето до този момент новините за трансфери са, че Мъри изкупува всичко от “А” група, а синята “машина за пари” от Подуяне продава  звезди на половин Европа и я чака “златен дъжд”…

Така стоят нещата в първите дни на януари. Какво точно ще се случи никой не знае… Ако трябва да правим паралели с предходни трансферни прозорци интересното тепърва предстои.

автор:

Симеон Димитров