Този път ЦСКА си го заслужи

April 18, 2021

ЦСКА изигра може би най-слабият си мач и загуби от Царско село абсолютно заслужено. Тази вечер на стадиона на “царете” червените с нищо не показаха, че са по-добрият отбор и, че заслужават да победят. Футболистите на ЦСКА изглеждаха като група туристи излезли на разходка в покрайнините на Витоша.

Отборът на ЦСКА днес беше доста променен. Липсваха петима от титулярите, които се класираха за финала на купата срещу проекта, но това не може да е оправдание. Тези, които играха тази вечер би трябвало без проблеми да победят “царете”, а вместо това те цял мач да не успяха да покажат нещо футболно. Реално всички, които играха тази вечер за ЦСКА са много добри футболисти, просто тази вечер поради някаква причина изглеждаха слаби…

Вярно в началото на мача главния съдия вместо нарушение в атака даде спорна дузпа за Царско село. После изгони и Занев, а това даде накаква насока на мача, но този път това не може да е извинение. Ако не беше това отсъждане ЦСКА можеше и да стигне до едно на нула, но не се случи. Реално и преди, и след това армейците не показаха с нищо, че заслужават победата… Дори и хикса… Царско село не показаха нещо кой знае какво, но искаха да победят и да си гарантират оставането в тото лигата… Е, постигнаха го! От друга страна поведението на червените беше странно, а за пускането на Йомов 30 секунди преди да изтече продължението на мача направо нямам думи… ЦСКА си заслужи загубата. Съдията може и да оказа леко влияние, но според мен този път червените няма за какво да се оплакват. Докато бяха 11 на 11 армейците не показаха нищо, а след това по-малко… Дори и с 10 човека на терена ЦСКА ако играе както може без проблем ще победи отбор от калибъра на Царско село.

Този път не се получи. Дали заради липсата на много основни футболисти, дали заради подценяване или нещо друго… Незнам.

Най-добре е този мач да се забрави колкото се може по-бързо и никога повече да не се повтаря, защото това тази вечер не беше ЦСКА.

автор:

Симеон Димитров