Този път реферът не успя, но отново ще попитам-докога така?

April 15, 2021

ЦСКА победи проекта от Делиормана въпреки реферските отсъждания и напълно заслужено ще играе финал за купата на България срещу Арда. Армейците надиграха тотално разградчани и можеха дори да ги разгромят, но вратарят Кахлина, реферът Кабаков и помощниците му попречиха това да се случи. Вратарят направи няколко много добри спасявания, а реферите, които в този мач бяха нещо като скрити защитници за делиорманци успяха да спрат някои много обещаващи атаки на червените… Една от добрите им намеси беше като спряха Тиаго, който остана очи в очи със стража на домакините. Защитата на зелените не успя да се справи, а Кабаков и компания спряха Тиаго с перфектно вдигната засада. Малкото повторения показаха перфектния синхрон между главния и страничния рефер… Това разбира се не беше единствената им перфекта реакция.

През целия мач съдиите не даваха явни нарушения за ЦСКА, особенно ако са в близост до наказателното поле на проекта, а на свой ред главния надуваше свирката при всяко падане на някой в зелено. Някои от отсъжданията и неотсъжданията на Кабаков будеха много въпросителни… Например никой не разбра за какво беше даден втория жълт картон на Турицов. Не стана ясно и защо не се даде фал на Бисмарк пред наказателното поле. Загатка е и защо беше свирен фал и показан картон на Енрике… Официалната версия е симулация, но всички видяхме как Енрике се предпази и при падането си нямаше никакви претенции за нарушение.

Всички знаем и сме виждали как реферите дават картони за натрупване на нарушения, но в течение на полуфинала в Разград така и не стана ясно колко пъти Недялков трябва да удари съперник с лакът или да го спъне за да получи картон. Или колко пъти Сисиньов и Икоко трябва да ритнат и спънат червен футболист за да получат картон.

В целият полуфинален мач реванш имаше много спестени отсъждания на нарушения срещу играчи на ЦСКА и измислени или пресилено дадени фалове на отбора домакин. 

Очевидно “най-добрият” български рефер беше дошъл с идея в Разград. Каква точно само той си знае. Ние само можем да гадаем. Напоследък много пъти армейците губеха точки или победа заради меко казани спорни отсъждания. Този път обаче всичко, което направи главния и помощниците му не оказа влияние на крайния изход от мача. Червените бяха перфектни. Надиграха “хегемоните” по всички показатели и с малко късмет обезмислиха действията на “топ рефера” ни.

Този път реферът не успя, но отново ще попитаам-докога ще я караме така? Футболът по разградски правила отдавна омръзна на феновете.

автор:

Симеон Димитров