Това ще е първенството на ЦСКА

July 14, 2023

“А” група стартира днес. По всичко личи, че и тази година надпреварата за титлата ще е между армейците и проекта от Делиормана. Разликата е, че този ЦСКА има далеч по-големи шансове за краен успех от предишните години. Армейците дръпнаха напред във всяко едно отношение и най-вече оргазиционно. Вече всичко на “Армията” е като на добър европейски отбор. Направиха страхотна за родните стандарти селекция и не на последно място запазиха треньорът си. Заради всичко това спокойно можем да кажем, че това първенство би могло да е първенството на ЦСКА. Предпоставките са налице, но за това естествено има някои условности… Основното е, че не трябва да забравяме, че става въпрос за “А” група.

Главните конкуренти за титлата от Разград се разделиха с важни за тях играчи и на тяхно място не бяха привлечени нови. Не направиха някаква страхотна селекция, а от първият им мач в Европа видяхме, че “страховитият хегемон”, за който говорят родните футболни анализатори е само в главите на някои. Не трябва обяче да се забравя, че в родното първенство за “проекта-хегемон” ще се включат “основните играчи”, които нямат право да играят в Европа, но година след година носят титлата в Разград…

Не трябва да се забравя и, че в “А” група участват и други отбори. Някои от тях обичат да обиграват юношите си срещу “хегемона”. Други са просто пълнеж, който извършва услуги, които по един или друг начин биха могли да повлияят на крайното класиране… Ако не успеят да вземат точки поне изкарват картони за които трябва…

Въпреки всичко този път ЦСКА има всички шансове да прекъсне измисленото царуване на “хегемона”. В предишното първенство армейците поставиха проекта до стената, а една вкарана дузпа ги раздели от титлата. Сега ЦСКА разполага с доста по-силен отбор и увереността, че въпреки всичко могат да са на върха.

Все пак не трябва да се забравя, че става въпрос за “А” група. В родното първенство да си най-добрия не означава, че ще станеш шампион. Факторите, които оказват влияние за това са много.

Въпреки всичко ЦСКА изглежда е готов да преодолее всички пречки. Смяната на върха е възможна и много вероятна. Предпоставките това да е първенството на ЦСКА са налице.

Със сигурност стартира едно доста интересно първенство, в което или ще гледаме страшен цирк… Или, колкото и малко вероятно да е по-добрия отбор на терена ще бъде шампион..

ЦСКА тази година може да стане шампион въпреки всичко.

автор:

Симеон Димитров