Тези от БФС сами ли взимат решения или някой им подсказва ?

Тези от БФС сами ли взимат решения или някой им подсказва ? post thumbnail image

Днес хората от родната футболна централа уж трябваше да вземат решение за това как ще се процедира с първенството. Събраха се, видяха се и изговориха един куп празни приказки без нищо конкретно. Почти всичко беше евентуално…Може да стане така, но може и иначе. По принцип има два варианта, но дефакто…Днес Костадинов заяви, че единия вариант е да се доиграят всички мачове до края на първенството, но най-вероятно ще се изиграят последните два кръга от редовния сезон и мачовете за купата. Да се доиграе целия шампионат няма как да се случи. Преди известно време същите тези от БФС казаха, че ще се доиграят всички мачове. Време ще има и всичко ще е ОК. Днес, обаче друго. Дали тези изявления на родната централа не са продиктувани от едно искане на един клуб няколко часа преди сбирката на БФС?

Ръководството на делиорманци поиска първенството да се доиграе без плейофи. До скоро всички от “националната кауза” обясняваха как като не се играят мачове губели много пари. Това дори беше и една от причините да поискат данъкоплатците да плащат част от заплатите на “звездите” им чрез системата 60/40. Сега обаче друго. Искат първенството да приключи сега… Е, в крайна сметка губите ли пари от недоиграването както заявихте преди известно време или не? Според мен е по-скоро не, но това е мое мнение.

Интересното в случая е, че ръководството на клуба собственост на Агата иска нещо и няколко часа след това БФС започва да говори коренно различни неща. До вчера нямаше пречка да се доиграе цялото първенство. Днес е невъзможно.

В крайна сметка засега БФС не дава конкретен отговор за начинът, по който ще се доиграе първенството. Всичко обявено днес бе евентуално. Според мен щом тези от проекта желаят да играят само двата кръга до края на редовния сезон вероятноста за пълно провеждане е много малка.

Една елементарна сметка показва, че всички мачове до края могат да се изиграят за около седем седмици. С две думи време до края ня август има. Остава да има и желание.

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Добри новини за ЦСКА и Стойчо МладеновДобри новини за ЦСКА и Стойчо Младенов

Паузата за националните отбори дойде в добър за ЦСКА и Стойчо момент. След лятната подготовка армейците имаха повече контузени, отколкото здрави футболисти. Тези, които не бяха контузени, обаче трудно изкарваха

ЦСКА отново загуби точки след съдииски грешкиЦСКА отново загуби точки след съдииски грешки

На своя стадион до околовръстното на София Царско село победи ЦСКА с 2-1 в мач от 24-ия кръг на тото лигата. Армейците определено играха слабо, Особенно през първото полувреме, но