Тези от БФС сами ли взимат решения или някой им подсказва ?

April 24, 2020

Днес хората от родната футболна централа уж трябваше да вземат решение за това как ще се процедира с първенството. Събраха се, видяха се и изговориха един куп празни приказки без нищо конкретно. Почти всичко беше евентуално…Може да стане така, но може и иначе. По принцип има два варианта, но дефакто…Днес Костадинов заяви, че единия вариант е да се доиграят всички мачове до края на първенството, но най-вероятно ще се изиграят последните два кръга от редовния сезон и мачовете за купата. Да се доиграе целия шампионат няма как да се случи. Преди известно време същите тези от БФС казаха, че ще се доиграят всички мачове. Време ще има и всичко ще е ОК. Днес, обаче друго. Дали тези изявления на родната централа не са продиктувани от едно искане на един клуб няколко часа преди сбирката на БФС?

Ръководството на делиорманци поиска първенството да се доиграе без плейофи. До скоро всички от “националната кауза” обясняваха как като не се играят мачове губели много пари. Това дори беше и една от причините да поискат данъкоплатците да плащат част от заплатите на “звездите” им чрез системата 60/40. Сега обаче друго. Искат първенството да приключи сега… Е, в крайна сметка губите ли пари от недоиграването както заявихте преди известно време или не? Според мен е по-скоро не, но това е мое мнение.

Интересното в случая е, че ръководството на клуба собственост на Агата иска нещо и няколко часа след това БФС започва да говори коренно различни неща. До вчера нямаше пречка да се доиграе цялото първенство. Днес е невъзможно.

В крайна сметка засега БФС не дава конкретен отговор за начинът, по който ще се доиграе първенството. Всичко обявено днес бе евентуално. Според мен щом тези от проекта желаят да играят само двата кръга до края на редовния сезон вероятноста за пълно провеждане е много малка.

Една елементарна сметка показва, че всички мачове до края могат да се изиграят за около седем седмици. С две думи време до края ня август има. Остава да има и желание.

автор:

Симеон Димитров