Тези от БФС започнаха със заплахите и “последните предупреждения” към Бербатов

October 7, 2021

Тези от сегашното ръководство на футболния съюз явно са доста напрегнати щом започнаха със заплахи и “последни предупреждения” към Бербатов и екипът му. Това говори единствено за страх от това, че скоро няма да са там, където са. Тези в БФС са притеснени. Много! И започнаха с безсмислените приказки, обиди и закани. Един от членовете на изпълкома щял да си отвори устата и да каже много неща… Ами хайде де! От кога го чакаме това.

През годините не един и двама заявяваха “аз ако си отворя устата” и след това…Нищо! Ами хайде най-накрая някой да вземе да излезе и да си отвори устата. Да го чуем. Може пък да вземе да каже нещо за задкулисието, схемите, “тупкането на топката” за да отложат конгресите, конфликтите на интереси, телевизионните права, спонсора и разни други интересни неща…Може и да успее да обясни защо всичко, което  купува БФС го плаща на поне два пъти по-висока цена…

Истината е, че никой няма да направи подобно нещо. Не за друго, а защото е наясно, че ако вземе, че каже нещо и неговото бъдеще ще е под въпрос. Реално, от отварянето на устата тези, които в момента са в БФС трябва да се притесняват много повече от тези, които желаят да заемат местата им… Все пак се надявам, че ще дойде време и на тези ще им се наложи да си отворят устата и да получат заслуженото си.

Това, което чуваме напоследък и заплахите от типа “ако си отворя устата” са по-скоро плод на страх и безсилие.

До предстоящия конгрес остава по-малко от седмица. Ще успее ли Бербатов да пребори системата и родния футбол да тръгне по нов курс предстои да разберем. А до тогава, ако някой ще казва нещо да го казва. Стига с това “ако си отворя устата”. Тези в сегашното БФС са забавни, с чувство за хумор, но вече на всички им омръзна.

Вярвам, че на конгреса футболът ще спечели. Както каза скоро един бивш футболен рефер: ” Димитър Бербатов има три основни стълба за успех, въру които стъпва много здраво… Не лъже, не краде и не пие…”

Успех Берба!

автор:

Симеон Димитров