Тези дни явно ще се говори за морал

February 27, 2023

Въпреки реферът, който се постара много ЦСКА победи Септември. Армейците не изиграха най-добрият си мач, но все пак взеха трите точки, което в момента е най-важното. Една ситуация обаче ще даде много хляб на “обективните” анализатори и те със сигурност скоро няма да спрат да говорят за морал, ценности, феърплей и подобни непознати за тях неща.

Победата на ЦСКА и временното откъсване от преследвачите на четири точки ще се омаловажи и “милеещите за честана игра спортни журналисти” надълго и нашироко ще разсъждават над сложната материя феърплей. Това, че тяхното виждане за феърплей е за отбора на който трябва всичко, а за противниците му……………….. Малки, гладни човечета, които за филия хляб са готови на всичко. Te със сигурност няма да спрат да повтарят истината на шефа за липсата на феърплeй. Всички ще го правят и ще разчитат на късата памет на футболните фенове. Ще повтарят до безкрай изкривените морални ценности на сини, зелени и спонсорско червени поне докато има опасност ЦСКА да стане шампион… Или докато шефа не ги погали похвално по главата.

Със всеки изминал кръг, в който армейците са на първо място тези атаки ще зачестяват и ще стават все по-груби… Така ще бъде.

“Обективните” ще се надпреварват да се харесат на шефа и ще пишат, и говорят за феърплей. Измислените моралсти ще рецитират техните версии и изкривени истини по въпроса.

Реално ЦСКА са първи, биха Септември и имат реален шанс да са шампиони…. За някои не е приятно, но какво да се прави…

автор:

Симеон Димитров