С чичо Гошо и това БФС толкова

С чичо Гошо и това БФС  толкова post thumbnail image

Националите по футбол продължават свободното падане. Отчайващото в случая е, че “лъвовете” се засилват по нанадолнището все повече. Вече са събрали такава инерция, че няма спиране.

Под вещото ръководство на тези в БФС и с любезното съдействие на избраните за треньори реално българският национален отбор по футбол слезе на нивото на полупрофесионален тим. И резултатите в последните двадесетина мача го показват. Една победа и пет равенства в 20 мача си е завидно постоянство в играта.

Тези, които все още се кичат с титлата четвърти в света обичат да казват след мач, че те не играят на терена и не са виновни за нищо… Но истината е съвсем различна и всички я знаят. Пропадането на родния футбол започна когато те дойдоха на власт в БФС. От начало по-бавно, а последните 10 години със страшна скорост. И единствените виновни за това са точно тези във футболната централа. Реално всичко в родния футбол е тотално сбъркано. Като се започне с изпълкома и хората в него, мине се през тото лигата и се стигне до избора на национален селекционер.

Чичо Гошо застана начело на “лъвовете” и заяви, че щял да гради перспективен отбор. Повика футболисти на средна възраст 32-33 години и започна. Каква перспектива вижда в отбор съставен от играчи, които са със спорни качества и свършили за големия футбол никой не знае, но … Чичо Гошо и помощниците му обикаляха напред-назад, крояха планове и анализираха играта на националния. Пред камерите говориха за “позитивните неща в отбора”, за “интелегентна игра”, “победи” и такива ми ти работи. Лошото е, че за цялото това време тези позитивни неща в играта на националите ни ги видя само той и тези от БФС.

Истината е, че няма  никаква идея в играта на отбора, а в защита са абсолютно разграден двор. Реално в играта на националите няма нищо позитивно. Няма тактика, няма нищо. Точно това вижда всеки път родния футболен фен. В кварталните мачлета има повече мисъл и тактика от при националите.

На никой не е ясно как точно се гради перспективен отбор с футболисти на предела на футболната възраст? И какво точно се има предвид като се казва перспективен отбор? Колко напред във времето е въпросната перспектива, защото с 31-33 годишни футболисти в момента ми изглежда по скоро като перспективен отбор за ветерани…

Общо взето докато се угажда на шефа, на спонсора и на кой ли още не родиният футбол ще бъде на това дередже. 20 мача, една победа и 5 трудно завоювани хикса в “люти дербита” срещу “футболни джуджета”… С чичо Гошо толкова.

Всеки ден, в който това БФС командва е престъпление срещу родният футбол, който пропада все повече.

Някой беше казал, че футболът е огледало на държавата… Имаме едни, които правят всичко възможно да останат на власт… Имаме и едно БФС, което е огледално копие… Всички в родната футболна централа правят всичко възможно да се задържат още малко.

С това БФС толкова…

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Евро 2020 започна със смразяващ инцидентЕвро 2020 започна със смразяващ инцидент

Дългоочакваното европейско първенство по футбол започна с ужасяващ инцидент. Точно преди края на първото поллувреме звездата на датчаните Кристиян Ериксен се строполи на терена. Малко след това на стадионът настана

Това, което вчера се случи на “Армията” беше грозноТова, което вчера се случи на “Армията” беше грозно

Вчера “фенове” на ЦСКА направиха нещо, което не кореспондира с нормалното поведение на феновете на един отбор. Поне не и на отбор, който претендира да е голям. Група “развълнувани фенове”