С чичо Гошо и това БФС толкова

November 16, 2020

Националите по футбол продължават свободното падане. Отчайващото в случая е, че “лъвовете” се засилват по нанадолнището все повече. Вече са събрали такава инерция, че няма спиране.

Под вещото ръководство на тези в БФС и с любезното съдействие на избраните за треньори реално българският национален отбор по футбол слезе на нивото на полупрофесионален тим. И резултатите в последните двадесетина мача го показват. Една победа и пет равенства в 20 мача си е завидно постоянство в играта.

Тези, които все още се кичат с титлата четвърти в света обичат да казват след мач, че те не играят на терена и не са виновни за нищо… Но истината е съвсем различна и всички я знаят. Пропадането на родния футбол започна когато те дойдоха на власт в БФС. От начало по-бавно, а последните 10 години със страшна скорост. И единствените виновни за това са точно тези във футболната централа. Реално всичко в родния футбол е тотално сбъркано. Като се започне с изпълкома и хората в него, мине се през тото лигата и се стигне до избора на национален селекционер.

Чичо Гошо застана начело на “лъвовете” и заяви, че щял да гради перспективен отбор. Повика футболисти на средна възраст 32-33 години и започна. Каква перспектива вижда в отбор съставен от играчи, които са със спорни качества и свършили за големия футбол никой не знае, но … Чичо Гошо и помощниците му обикаляха напред-назад, крояха планове и анализираха играта на националния. Пред камерите говориха за “позитивните неща в отбора”, за “интелегентна игра”, “победи” и такива ми ти работи. Лошото е, че за цялото това време тези позитивни неща в играта на националите ни ги видя само той и тези от БФС.

Истината е, че няма  никаква идея в играта на отбора, а в защита са абсолютно разграден двор. Реално в играта на националите няма нищо позитивно. Няма тактика, няма нищо. Точно това вижда всеки път родния футболен фен. В кварталните мачлета има повече мисъл и тактика от при националите.

На никой не е ясно как точно се гради перспективен отбор с футболисти на предела на футболната възраст? И какво точно се има предвид като се казва перспективен отбор? Колко напред във времето е въпросната перспектива, защото с 31-33 годишни футболисти в момента ми изглежда по скоро като перспективен отбор за ветерани…

Общо взето докато се угажда на шефа, на спонсора и на кой ли още не родиният футбол ще бъде на това дередже. 20 мача, една победа и 5 трудно завоювани хикса в “люти дербита” срещу “футболни джуджета”… С чичо Гошо толкова.

Всеки ден, в който това БФС командва е престъпление срещу родният футбол, който пропада все повече.

Някой беше казал, че футболът е огледало на държавата… Имаме едни, които правят всичко възможно да останат на власт… Имаме и едно БФС, което е огледално копие… Всички в родната футболна централа правят всичко възможно да се задържат още малко.

С това БФС толкова…

автор:

Симеон Димитров