С малко по-сгъстена програма първенството спокойно може да се доиграе

April 26, 2020

Напоследък навсякъде се коментира кога би могло да стартира отново първенството, дали ще се доиграе цялото или ще разцъкат един-два мача. Ще се играят ли мачовете за купата?

Всеки дава съвети и изказва мнение какво е най-добре да се направи,а тези, които трябва да кажат какво мислят по въпроса мълчат като комунисти на разпит. Явно хората от БФС или въобще не са наясно какво точно да направят или не искат да разсърдят силните на деня… Или и двете… С две думи колкото по-бързо обявят дата за конгрес тази година, толкова по-добре.

Днес дори министъра на транспорта говори и дава съвети за това как трябва да се процедира с тото лигата. Вярно, че в България всички разбират от футбол и политика, но според мен това вече минава всички граници. Преди време от една медия се лансира мнението, че първенството може да започне поне три седмици след края на карантината. На шефовете в родната футболна централа им дойде дюшеш и подхванаха здраво идеята за тези три седмици. Преди два-три дни вицето Костадинов обясни, че след тези три седмици подготовка няма да има време да се изиграят всички мачове.

Това, че след като БФС се събраха да кажат какво става с първенството повториха желанието на един отбор, който не иска първенството да се доиграе не учудва никого. Аз обаче искам да попитам. Защо пък три седмици? Нали футболистите подържат форма?

След два месеца зимна подготовка ако са правили някакви тренировки физически би трябвало да са добре. А с топка за седмица ще влязат във форма. За това си мисля, че седмица след карантината им е напълно достатъчно време да стартират първенството… После всички на стадиона и до началото на юли първенството е завършило.

Нали родната тото лига е професионална футболна група? Щом е професионална, да играят като професионалисти. Във висшата лига в Англия как могат да играят на 21,26,29 декември? После продължават на 1,5,10,14 януари… Това са седем кръга за 24 дни, не за седем седмици… Дори и да остане желанието за три седмици подготовка с по-сгъстена програма пак спокойно могат да се изиграят всички мачове. Родните примадони може и да ореват орталъка, но ако държат да ги наричат професионалисти би трябвало спокойно да могат да играят два пъти седмично. Така първенството ще завърши в края на юли.

На тези, които искат първенството да завърши сега няма да им хареса, но е крайно време шефовете в БФС да видят какво искат феновете. Футболните фенове искат да гледат футбол и е редно родната централа да се съобрази с тях, защото феновете може да решат да комуникират с шефовете в оставка на една ръка разтояние… А това няма да им хареса… 100%.

автор:

Симеон Димитров