С добър мач ЦСКА победи Черно море на “Армията”

December 14, 2021

След двата гола във вратата на Рома настроението в играта на ЦСКА се върна, а в мачът срещу моряците го видяхме нагледно. В 19-тия кръг на “А” групата армейците победиха безапелационно отборът, който в момента се води в най-добра форма в първенството… И то на терен, който повече харесва на отборът от Варна. Отдавна червените не бяха правили мач, в който феновете да са спокойни до края за изходът от мача и доволни от играта.

ЦСКА пое инициативата още от началото и не остави никакви шансове за каквото и да е на гостите от Варна. Това поведение на армейците се запази през целия мач и моряците така и не успяха да създадат някаква по-сериозна опасност пред вратата на Ефтимов. През първото поллувреме Черно море дори нямаше удар към вратата на ЦСКА. От своя страна ЦСКА стреля 7 пъти и отбеляза два гола.

През втората половина ЦСКА просто изигра умно мача. Армейците контролираха нещата на терена и не допуснаха варненци да създадат нещо опасно и евентуално да мечтаят за нещо повече от загуба. Заслужена победа на по-добрия отбор с по-добра и по-умна игра.  С оглед изиграните доста начесто мачове и оставащите още до края на футболната година армейците направиха каквото трябва през първото полувреме и спестиха сили през второто… Както казват старите хора-през първото полувреме си свършваш работата, а после “клатиш” до края.

Армейците взеха важна победа, а с оглед и на неочакваното развитие на първенството и загубата на делиорманци от Пирин имат реални шансове преди зимната пауза да са с равни точки с “хегемона”. Тази възможност не трябва да се изпуска. Сега всичко е в краката на армейците и вярвам, че Стойчо ще направи необходимото ЦСКА да направи каквото трябва, за да зимува с равни точки с проекта от Разград. Това реално е шанс, от който вярвам, че ЦСКА ще се възползва. Не се знае какво ще се случи втория полусезон, но на този етап реалността е такава, че армейците имат възможността да притеснят сериозно “хегемона”… Какво ще е след нова година ще видим тогава.

Добър мач, заслужена победа.

автор:

Симеон Димитров