Супер Матей донесе победата на ЦСКА

November 8, 2021

ЦСКА победи Футболен клуб централен спортен клуб на армията 1948 с 1-0 след супер гол на капитана Матей. Капитанът на червените донесе победата с гол, който спокойно може да се каже, че е голът на сезона в “А” група.  Случайно или не срещата се изигра пред празни трибуни и армейците не можеха да разчитат на феновете си. Това не би трябвало да е изненада, защото до този момент срещите между ЦСКА и отборът на спонсора в повечето случай се провеждат без присъствието на червените фенове… По някаква случайност все така се случва.

Армейците изиграха добър мач и можеха да постигнат и по-убедителна победа, но релно нямаше кой да вкара. Червените създадоха куп положения, но пропуснаха всичките. Гредата също помогна на …48. Явно в отсъствието на Кайседо липсва човекът, който да завърши атаката както трябва. Кръстев и Ахмедов имаха шанс да покажат какво могат, но според мен не успяха. Ахмедов си остава резерва. За повече не може. Кръстев излиза на положения и има хляб в него, но тепърва трябва да се доказва… На този етап двамата са си резерви.

Гостите реално не показаха нищо. Дори с помощта на реферът. Малкото удари към Бусато бяха единствено от статични положения, а в защита бяха трагични. Най-добрият играч на …48 беше реферът Железов… Особенно през второто полувреме. Тогава той успя да спре доста атаки на армеиците, а беше и с главна заслуга за няколкото удара по посока на червените от статични положения.

Все пак по-добрият отбор победи. Усилията на тези, които “мерят с еднакъв аршин” не се увенчаха с успех и сбирщината на спонсора загуби заслужено. Малкият проект на човекът от Изпълкома заслужаваше да загуби с далеч повече голове и ако не бяха многото пропуски щеше да се случи, но и един е добре. След няколкото незадоволителни резултата ЦСКА се завърна на победния път.

НЕ-СПОРТ