Стоичков е акционер в ЦСКА. Останалото е “нека не разваляме хубавата история с истината”

March 8, 2023

Почти всички спортни, а и не само, медии излязоха с “новината”, че Христо Стоичков вече не е акционер в ЦСКА. Цитират се всякакви източници и както обикновенно се случва напоследък въпросната “новина” свързана с армеиците не е вярна. Някой, някъде е взел една информация, синтезирал си я е както на него му харесва и в крайна сметка е представил по начин, който да направи определени внушения… В полза на кого всеки може да се досети.

Явно този ЦСКА, който е начело в класирането и публиката е плътно зад отбора стряска сънищата на много хора и те с наличните си средства и капацитет опитват да променят нещо. Е, някои вече сме свикнали с “бомбастичните новини” на “обективните” спортни медии преди определени важни мачове и сме се научили да не вярваме сляпо на всяка информация, която се появи.

От ЦСКА излязоха със становище и внесоха яснота по въпроса. Ето какво написаха те:

“Информация за акциите на Христо Стоичков

Във връзка със спекулативните новини в спортните издания бихме искали да внесем яснота: Христо Стоичков остава акционер в клуба с дял от 20%. Както изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов ясно обясни по време на последната ни пресконференция – в момента тече преструктуриране на клуба, а собствеността ще бъде разделена по следния начин: 40% – 40% – 20%. Заради въпросното преструктуриране, окончателните промени ще излязат в търговския регистър на по-късен етап. Никога на дневен ред не е било премахването на най-голямата легенда на ЦСКА в лицето на Христо Стоичков от акционерите на клуба.

А във връзка с всички „бомбастични“ заглавия, бихме искали да припомним част от публикацията ни от 07.02.23 г.:

Бихме искали да ви призовем да не вярвате сляпо на всяка информация, която се появи в публичното пространство, а да разчитате на официалните канали на клуба. Ръководството предприема всички възможни мерки, за да осъществи най-важните за ЦСКА цели. Призоваваме и журналистите за повече отговорност при боравенето с информация и цитирането на източници. Вярваме, че уважението към собствената ви професия и самите вас го изисква.”

Кратко, точно и ясно. Останалото са интерпретации на някои “обективни спортни журналисти”, които все още са на принципа на писачите от началото на 20-ти век “нека не разваляме хубавата история с истината”.

НЕ-СПОРТ

Симеон Димитров