Стадион за ЦСКА, кога?

March 8, 2020

  Тези дни явно „на дневен ред“ е да се раздават пари наляво-надясно за стадиони. На пловдивските отбори им дадоха една торба пари да си довършат стадионите.  Държавата е отпуснала плюс-минус 35-36 миллиона за довършването на стадионите на Локо и Ботев Пловдив. Покрай тях облажиха и други, които честно казано незнам дали имат нужда от стадиони.

  Сега ни е паднало. Имаме – ще даваме…  Както и да е… Раздават се пари ей така „за добър ден“.

 На шуменци например са отпуснати едни 3 милиона лева за реконструкция на стадиона. Е, и ПФК Шумен 1929 или ПФК Шумен 2010 имат право да играят на хубав стадион. В този ред на мисли те къде точно играят? Има ли значение? И аматьорите трябва да играят на хубави стадиони.

 Както и да е. Днес на инспекцията си на стадиона в Шумен Премиера коментира и ситуацията в Държавен спортен клуб Динамо. Той заяви, че държавата е готова да помогне отново, и че лично е обещал да изгради козирка, и да спази обещанието си.  Това добре. Държавния клуб трябва да има козирка на стадиона си. Няма да се излага пред чужденците.

 И тук някъде идва въпроса. Ами стадион на ЦСКА кога?

  Преди около година ЦСКА реши да строи нов стадион. Със собствени пари, не като държавния клуб и другите, на които им дадоха. Станаха едни драми, едни обществени обсъждания. Все едно червените пойскаха незнам какво… Първоначално  ПУП не разрешава там да се изгражда нов стадион. Малко след това стана ясно, че има почти 400 жалби срещу изграждането на нов стадион и срок за разглеждането им няма…Когато ги разгледат органите ще вземат решение.

 После дойде време за избори. Едни обещания, едни хубави приказки.

 Всичко уж тръгна и вървеше добре, но уж…

  За да се случи всичко трябва да се учреди съвместно дружество между ЦСКА и държавата. И това се започна, но пък изборите минаха.  Все пак ноември месец от правителството казаха, че до дни това дружество ще бъде вписано в търговския регистър и всичко е ОК.  Оценители ще направят оценка на базите на ЦСКА. Сумата, която бъде определена от оценителите, ще се внесе от ЦСКА като капитал на съвместното дружество с държавата. Отново настана еуфория. Шефовете в ЦСКА тогава казаха, че ако така вървят нещата месец март ще започне строежа.

Ноември мина и всичко остана за декември. После дойде и януари. Съвместно дружество нямаше… Дойде  февруари.

Тогава нещо стана. Единия оценител реши, че има много работа и не може да се справи с исканото от него. Три месеца след като е назначен? Не можа ли да се сети за това по-рано?  Сега трябва някога да бъде назначен нов оценител…

 ЦСКА пак ще трябва да чака. Добрата новина е, че изборите не са толкова далече. Преди тях сигурно ще се назначи и оценител. А, до по-следващите избори може и да има съвместно дружество „Спортни имоти „Българска Армия““ и жалбите да са „разгледани“. После до изборите след това ще се уточняват „параметри“ и чак след изборите след това евентуално ще започне строеж на нов стадион…Ще стане.

  Е, ей ги къде са десетина-петнайсе години… Ей сега ще минат и ЦСКА ще има нов стадион.  

Ако евентуално преди това държавата успее да построи козирка на държавния клуб нещата може и да се съкратят с година-две.

  Общо взето стадион ще има… Честито!

автор:

Симеон Димитров