Среден 3 за Ботевъ… Класика за ЦСКА

December 6, 2020

ЦСКА не се затрудни с Ботевъ в Коматево и записа още една шампионатна победа. Армейците се представят все по-силно под ръководството на Акрапович, а в този мач демонстрираха и резултатен футбол.

Червените доминираха през целия мач, а пловдивчани не успяха да окажат каквато и да е съпротива. За разлика от други мачове срещу други съперници, от които червените бяха по-добри този път армейците не дадоха никакви шансове на Ботевъ, писаха им тройка и си взеха точките за София… Най-нормалното нещо.

Головете за ЦСКА вкараха Вион, който след пас от Тиаго отигра положението като истински нападател, Соу след перфектно изиграно положение и Мазику. Единственото, на което се надяваха канарчетата беше минимална загуба… И я получиха, защото ЦСКА спокойно можеше да вкара повече ако Енрике беше малко по-концентриран при завършващия удар или някое от другите добри положения бяха влезли.

Като цяло армейците показаха, че са по-добрият отбор и не дадоха никакви шансове на канарчетата. Крайно време беше ЦСКА да вземе своето по категоричен начин, когато е по-добър. Отборът на ЦСКА до този момент в повечето мачове беше по-добрия отбор, но не всеки път взимаше пълния комплект точки… А когато го правеше винаги беше с гол разлика и често в последните минути…Много инфарктно… Днес ЦСКА писа тройка на Ботевъ и ги прати в колежа да учат още.

За разлика от преди това сега избраниците на бруно Акрапович показват, че когато са по-добри могат да затворят окончателно мача много преди краят му. Определено в последните мачове при армейците се вижда подобрение. И в играта, и като резултати. За два-три мача не може да се правят някакви сериозни анализи, но промяната се вижда. Важното в случая са резултатите, но и играта става по-добра… От друга страна феновете на ЦСКА могат да са спокойни, че няма да получат инфаркт накрая на някой мач.

Стъпка по стъпка към върха.

автор:

Симеон Димитров