Спонсорът на “А” група в списъка “Магнитски”

Спонсорът на “А” група в списъка “Магнитски” post thumbnail image

Днес излезе рзширен списък на МФ на фирми и юридически лица, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите по закона “Магнитски”. Това, че списъкът се разширява и най-вероятно ще продължи да го прави едва ли е някаква новина, а и учудва все по-малко хора.

Интересното от днешния разширен списък е попадането в него на спонсора на тото лигата и собственик на отбор в нея. Този факт би трябвало сериозно да притисни хората от БФС. Тяхното мълчание обаче е странно и леко притеснително. Ако не друго до този момент поне трябваше да направят някакъв коментар, а и да мислят за някакви мерки. Според закона “Магнитски” не е желателно да се работи с фирми и лица попадащи под санкциите на този закон, защото и те могат да бъдат санкционирани. Факта, че Цветомир Найденов е в този списък и в същото време е спонсор на родната тото лига е притиснително точно толкова, колкото и безхаберието на тези от футболния съюз. Те като цяло с действията си през последните години показаха, че не се нтересуват много от родния футбол. Въпреки тях по някакъв начин футболът ни се държи над водата. Едно евентуално включване и на БФС в този списък обаче би имало огромни и неприятни последствия, които със сигурност ще се отразят не толкова добре на родния футбол. .

Тези от БФС трябва да се вземат в ръце и по най-бързият начин да предприемат някакви мерки. Със сигурност спонсора и тото проектът му няма да липсват на никого в “А” групата… Поне не на тези, които обичат футбола.

Надявам се тези в “Бояна” да реагират адекватно. Дано да не е късно.

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

“Обективните” започнаха да уволняват треньора на ЦСКА“Обективните” започнаха да уволняват треньора на ЦСКА

Утре предстои важен мач на ЦСКА за купата на България. И някак логично “обективните” започнаха с уволненията и разни други познати похвати за създаване на напрежение в червения лагер. Не

Когато си измислен хегемонКогато си измислен хегемон

Ден преди мача за суперкупата на България “фирмата организира посещение на финала” за “верните фенове” на проекта… Безплатно… С осигурен транспорт и хапване на любимите на “феновете” на проекта кремвирши.