Спонсорът на “А” група в списъка “Магнитски”

June 15, 2021

Днес излезе рзширен списък на МФ на фирми и юридически лица, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите по закона “Магнитски”. Това, че списъкът се разширява и най-вероятно ще продължи да го прави едва ли е някаква новина, а и учудва все по-малко хора.

Интересното от днешния разширен списък е попадането в него на спонсора на тото лигата и собственик на отбор в нея. Този факт би трябвало сериозно да притисни хората от БФС. Тяхното мълчание обаче е странно и леко притеснително. Ако не друго до този момент поне трябваше да направят някакъв коментар, а и да мислят за някакви мерки. Според закона “Магнитски” не е желателно да се работи с фирми и лица попадащи под санкциите на този закон, защото и те могат да бъдат санкционирани. Факта, че Цветомир Найденов е в този списък и в същото време е спонсор на родната тото лига е притиснително точно толкова, колкото и безхаберието на тези от футболния съюз. Те като цяло с действията си през последните години показаха, че не се нтересуват много от родния футбол. Въпреки тях по някакъв начин футболът ни се държи над водата. Едно евентуално включване и на БФС в този списък обаче би имало огромни и неприятни последствия, които със сигурност ще се отразят не толкова добре на родния футбол. .

Тези от БФС трябва да се вземат в ръце и по най-бързият начин да предприемат някакви мерки. Със сигурност спонсора и тото проектът му няма да липсват на никого в “А” групата… Поне не на тези, които обичат футбола.

Надявам се тези в “Бояна” да реагират адекватно. Дано да не е късно.

автор:

Симеон Димитров