Смърфовете победиха ЦСКА с намесата на ВАР

May 16, 2021

В битка за второто място смърфовете победиха ЦСКА и така два мача преди края имат три точки преднина. Армейците излязоха с голяма част от футболистите, които ще играят и в сряда на финала за купата, но днес в Пловдив агресията на червените беше минимална. Като се има предвид как червените футболисти получават картони може би част от тях са се пазели за финала, но играта очевидно не беше тази, която виждахме последните мачове. Локомотивците се възползваха от това и с две статични положения успяха да победят.

Това в случая не е най-важното. Колкото и да е невероятно в момента по-важния мач за ЦСКА е този в сряда и каквото и да се говори всички имат едно наум за този мач. Смърфовете се възползваха от това и накрая ликуваха. Малките подробности около отсъжданията на рефера не са проблем на пловдивчани. Те си победиха и се радват. Това, че доста честичко главният рефер отсъждаше обратно, и че почти всички всички спорни положения бяха отсъдени в ущърб на ЦСКА също не е техен проблем. Не е и техен проблем, че ВАР можеше да се намеси и в други ситуации свързани с ЦСКА, но не го направи. Намесата на видеонаблюдението реално беше единствено да даде дузпа за Локо. Дали я имаше или не е въпрос на гледна точка… Нормално единоборство, което с малко фантазия и много анти се свири като дузпа.

Преди да има ВАР съдиите се оправдаваха, че взимат решения за част от секундата, а всички останали ги гледат на много повторения. Тогава обаче “случайно” грешките отново бяха в ущърб на армейците. Сега има ВАР и реферите могат да гледат “колкото им душа сака” преди да вземат решение, но поради някакава причина решенията отново са във вреда на ЦСКА… Случайност? Би могло, но според мен си е тенденция… Това, разбира се си е мое мнение и най-вероятно някой друг ще мисли различно, но аз лично не бих се съгласил с него… Тенденцията срещу ЦСКА е видна. Реферите няма какво да ги коментирам, защото те отдавна са ясни и са показали на кой се кланят… А тези в БФС пред кого са се навели? Това разбира се е риторичен въпрос, защото всички знаем отговора, но все пак…

Като се има предвид срещу кого ще играят смърфовете последните два мача спокойно мога да им честитя второто място. Използваха ситуацията по най-добрия начин и се възползваха от нея. Вярно е, че всеки играе за себе си, но при всяко състезание трябва да има феърплей. Така трябва да бъде по принцип. Разбира се не всички мислят така и си го карат по техния начин, но в крайна сметка идва един момент, в който всичко се връща…

Загубата на ЦСКА от смърфовете не е приятна, но мачът на сезона е финалът за купата. Тогава вярвам, че армейците ще изглеждат по различен начин и ще има честна игра и съдииство… Това ще е достатъчно на 19-ти всички, които обичат ЦСКА да празнуват.

автор:

Симеон Димитров