Смърфовете върнаха това, което взеха на “хегемона”

March 6, 2021

ЦСКА и пловдивското Локо направиха боеви хикс в полза на “хегемона”. Като цяло още от самото начало мачът в най-добрият вариант за армейците си отваше към хикс. Пловдивчани и съдията показаха на червените, че ако не се случи някакво чудо няма начин ЦСКА да победи. От своя страна червените не показаха достатъчно футболни аргументи за победа. Армейците имаха желание, но нямаха ясна идея как да променят нещата на терена и да победят.

В този мач армейците не направиха много, но пък и малкото, което измислиха в атака беше спряно от Железов. Въпреки, че ЦСКА не направи впечатляващ мач през малкото време, в което съдията не накъсваше мача можеше да стигне до трите точки. Лошото е, че това време беше наистина малко… Ако някой, който не е гледал мача погледне статистиката и види, че в мача е имало над 50 фаула ще реши, че мачът е бил много груб. Истината обаче е, че в повечето моменти съдията свиреше по навик… Безбройните спирания на играта естествено повлияха на играта и бяха единствено в полза на гостите, които очевидно нямаха проблем с това. Пловдивчани видимо бяха ОК с това, което се случваше на терена… Накъсване на играта, картони… В този ред на мисли дали утре “честният и принципен” съдия ще си признае, че е дал несъществуващ жълт картон на Кайседо?… Аз лично се съмнявам.

Пловдивчани дойдоха в София с единствената мисъл ЦСКА да не спечели. Ясно се видя, че днес за смърфовете беше по-важно армейците да не спечелят. Това е странно за отбор, който декларира някакви амбиции, а тези след тях в класирането по-рано през деня са се изравнили с тях по точки… Явно пловдивчани имат да си връщат и някак нямат вариант да откажат… Другият вариант е да са наясно, че тези след тях няма да ги задминат… Или пък в мачът за купата ще е интересно… Кой знае?

ЦСКА не направи достатъчно за да поставят смърфовете и съдията под по-голямо напрежение. Вместо голови ситуации, преобладаваха честите нарушения и накъсване на играта. Общо взето съдията надуваше свирката за щяло и нещяло.

В днешния мач ясно се видя, че дори и армейците да бяха победили предишния кръг отново на края щяха да са втори. Така работят нещата в тото лигата последните години, а за съжаление го виждат всички, освен тези които трябва.

Днес тези, които трябва останаха доволни. Да им е честито.

автор:

Симеон Димитров