Смешния плач на чичо Венци

November 28, 2022

В родния футбол отдавна всичко е като комедиен сериал. Това, което се случва в родната “А” група не се харесва на никого, освен на тези от футболния съюз и на “феновете” с кремвиршите. Подават се оставки, оттеглят се оставки. Уж има новоизбран изпълком, но пък и старият е на линия. Реферите “грешат” все в полза на един отбор. УЕФА алармира за съмнения за тото, но според футболна ни федерация няма никакви доказателства, че такова животно съществува в родния футбол. Всички шефове на клубовете от елита на България са “недоволни” от сегашното управление на футболния съюз. Но пък всеки път след поредното “Ти мене уважаваш ли ме?” на софрите преди конгрес повечето от “недоволните” шефове избират всичко да си остане както си е било.

Сините и тяхното приятелство са ясни и няма какво да се коментират. Другите “недоволни” също в момента не са толкова интересни. Тези дни шефът на белите от София е най-интересен. За пореден път Венци Стефанов изрази остро недоволството си от реферите и заяви след мача на неговия отбор “това е безобразие”… Става въпрос за мача Славия-Лудогорец.

По принцип господин Стефанов е прав. Ако сблъсъкът преди вторият гол на “хегемоните” между вратар и нападател беше в другото наказателно поле голът със сигурност щеше да бъде отменен. Не за първи път реферите някак не виждат някое нарушение, пускат друго, не свирят някоя засада, дават някоя дузпа или просто измислят вариант  “хегемоните” да спечелят мач, който по една или друга причина не върви по вкуса им. Всеки път, когато се наложи “хегемонът” получава своето по един или друг начин… Доста често по друг. Спорни ситуации в мачовете на отбора от Делиормана не липсват. Напоследък дори ги има във всеки мач, но поради някаква причина всеки път решението е в полза на разградчани, а желанието на някой друг отбор да измести проекта от Разград от върха се превръща в химера…

В последния мач на “хегемоните” в София реферите не просто удариха едно рамо на гостите от Разград, а направо им подариха победата.

“Това е безобразие. Видяхте ли отсъжданията днес? С какво днес Лудогорец беше по-добър от нас? С какво ни надигра? Много съм ядосан“…  Това са все думи на собственика на белите след мача на неговия отбор срешу “хегемона” от Делиормана… При нормални обстоятелства реакцията на чичо Венци след мача щеше да е нормална и разбираема от всички, но в случая това изпълнение на белия шеф предизвиква повече усмивки, отколкото нещо друго… Опит за Оскар от слаб артист.

Интересна е и гледната точка на господин Стефанов, че “в предишните мачове, когато са свирили свестни съдии” са се справили и е имало феърплей и честно съдииство…  Дали има предвид мачът в Своге за купата?

Чичо Венци би трябвало да е много по наясно от всички нас с Касай и нещата от кухнята на БФС. Наясно е, че Касай не се е назначил сам, а е бил назначен от някой. Някой му плаща заплатата, а той прави това, за което е нает… Да ръководи реферите. И той реално го прави, както изглежда с успех… Босът на белите трябва, и със сигурност е наясно, че не човекът избран за шеф на реферите разваля родното първенство, а тези, които в момента са ръководителите му. Няма нужда да пита журналистите дали всичко е било коректно в реферските отсъждания в последния двубой на неговия отбор. Не за друго, а защото повечето от тях ако някога са знаели какво е журнализъм вече отдавна са го забравили. Те просто желаят да си получат левовете на края на месеца и за целта следват линията на медията- за Лудогорец или добро или нищо… Та, вместо босът на белите да задава въпроси, на които знае, че няма да има отговор да се замисли дали като всеки път на конгрес прави един и същ избор би ли могъл да очаква различен резултат… Или собственикът на белите не желае и не очаква различен резултат? От страни погледнато изглежда, че така му е добре и просто иска да е в играта… Това всъщност май се отнася за всички “недоволни” собственици на клубове… “Недоволни” много, реакция никаква. Когато “недоволните” имат възможност да променят нещо избират всичко да си остае по старо му.

Иначе изказванията на Венци Стефанов са много вайаръл, както е модерно да се казва, и привличат много зрители в мрежите. Шефът на белите спокойно може да се замисли да си направи един комедиен канал в Ютуб, в който да пуска негови изказвания след мачове. Другия вариант е Изпълкома да продаде правата на някой продуцент за комедиен сериал… Със сигурност начинанията ще са успешни.

“А” група е такава, каквато е. И не е развалена от лица като Кашай. Той просто е поредният наемник, който следва начертаната линия много преди той да дойде и си изпълнява съвестно задълженията. Приказките на Венци Стефанов и голяма част от “недоволните” футболни шефове, че искат феърплей в родната “А” група е все едно Ханибал Лектър да ти каже, че ще е много щастлив да вечеря с теб….

С тези, които в момента управляват футбола ще е така… Като ядат кюфтета не реват, като няма е оле мале…

автор:

Симеон Димитров