След участието на Радостин Василев в “Отговорите” прокуратуратурата би трябвало вече да разследва Михайлов и БФС

November 30, 2023

Независимият депутат Радостин Василев участва в предаването на Actualno.com – “Отговорите” и каза доста интересни неща свързани с БФС и президента в оставка.

Това, което каза Василев пред водещата Спасиана Кирилова вече го има в почти всички спортни сайтове и няма смисъл и аз да го преписвам. Безсмислено е и да го коментирам… Не за друго, а защото това което каза независимия депутат са неща, които коментират всички без тези, коит би трябвало да го правят. Тези, които би трябвало да се заинтересоват и коментират са така наречените “компетентни органи”.

Още на изслушването на президента Михайлов в Народното събрание Радостин Василев зададе няколко въпроса и конкретно намекна за злоупотреби в БФС и връзка на Ел Президенте с Дан Тан и черно тото. Тогава никой не обърна внимание на това, което каза… Поне така изглежда. За причините можем само да гадаем.

Сега бившият спортен министър и настоящ независим депутат Радостин Василев отново обвини футболния съюз и Михайлов в черно тото, уредени мачове, източване на “огромни ресурси” от БФС и какво ли още не. Това със сигурност би трябвало вече да стане интересно и да привлече вниманието на прокуратурата и на компетентните органи… Ако евентуално искат. Фактът, че до този момент някак никой не чува обвиненията срещу БФС и не реагира по никакъв начин навежда до мисълта, че нещата май не са само и единствено от и във футболния съюз. Както се казва в един култов филм “совите не са това, което са”…  Както всички знаем национална черта е “ако има далавера трябва да сме в нея” и всеки, който има възмоност прави всичко възможно това да се случи. Няма как да сме сигурни в нещо такова, но “мълчанието на …агнетата” навежда на тази мисъл… Кой знае!?

От много дълго време в България се смята, че когато си злоупотребил с властта която притежаваш оставката е достатъчно наказание… По принцип е кофти когато изведнъж кранчето спре, но… Истината е, че ако искаме някаква промяна трябва да изискваме тези, които са злоупотребили да понесат реална отговорност за действията си. Нужно е най-накрая, който трябва да направи каквото трябва и да се разберат нещата за Дан Тан, черно тото, огромни ресурси, източване и всички други изказани от Василев обвинения… Ако нещата са такива, каквито ги описва Радостин Василев всеки трябва да си понесе отговорността.

Всички подозираме истината. Част от нея гледаме всеки кръг на родната “А” група или на мачовете на националния отбор. Друга част в действията на така наречените фукционери… И така нататък. Най-накрая някой трябва да се заеме, да я потвърди официално и всички да понесат отговорността за това, което са направили. И това не включва само оставка…

автор:

Симеон Димитров