След “събличай” чужденец си тръгна от Герена

April 26, 2021

На последното дерби между ЦСКА и сините гледахме поредния епизод от синята поредица “събличай”. Добре че мачовете не са след 12 вечерта, че с това “събличай” сините футболисти щяха да го закъсат яко.

Явно след поредното “събличай” Тома Даске не е издържал и е решил да се махне от подуянските редици. Синият защитник се е възползвал от това, че “отбора на народа” не му е платил последните три заплати и е разтрогнал договорът си с клуба.

Като за капак на сините мъки Даске се е заканил да съди сините, за да получи всичките си заплати до края на договора, който е за още една година. От Герена се опитват да постигнат споразумение с защитника да му платят парите само до края на настоящото първенство, но не е ясно, че ще се получи.

Синият цирк е пълен, но някак след всичко това всеки, който гледа отстрани си задава логичния въпрос как тези от Герена са взели лиценз. Нали уж крайният срок на всичко е 31 март. До този момент всеки отбор би трябвало да е изчистил всичко и да предостави документи за това пред БФС. Не ми е ясно защо сините говорят за евентуални бъдещи плащания и споразумения след този срок, които да помогнат за вземането на лиценз. Не трябваше ли всичко това да стане до 31 март? Крайният срок, определен от Наредбата за лицензиране на БФС… След тази дата всичко е “свирено” или казано малко по-така кой каквото правил, правил… Кака се ожени.

Лиценз за какво? Господата от Герена не са ли малко закъснели за всичко това?

С поредното събличане сините станаха за смях… За пореден път. Може някой, някога да им доведе още спонсори, но дали ще успеят да си намерят футболисти, които са готови да ги събличат? Ако дойдат такива със сигурност няма да са точно футболисти…

… А за лиценза… Тези от БФС със сигурност ще измислят някоя правдоподобна версия, но дали е така…

НЕ-СПОРТ