Слаб мач, но все пак победа

December 5, 2019

ЦСКА победи Арда Кърджали в много слаб за армейците мач и продължава напред за купата.

Днес единственото хубаво нещо за ЦСКА срещу Арда е победата. За целия мач армейците успяха да направят не повече от три атаки и при една от тях вкараха. В голяма част от мача Арда диктуваше нещата на терена. Въпреки всичко победата си е победа. Тя в случая е най-важното. По-добре грозна победа отколкото красива загуба. ЦСКА е на 1/4 финала за купата на България. А, да не се заблуждаваме, това е най-реалистичния шанс за трофей този сезон. Догодина може да е дубъл, но сега това е единствения шанс. Не че нещо, ама бразилчетата на Гела едва ли ще изпуснат преднината си. Най-реалистичното е второ място (за съжаление) и купа на България. Затова чакаме жребия и следващата победа за купата. Аз лично много бих се зарадвал да ни се падне числото.

В днешния мач обаче има и две неща за отбелязване.

Първото е обективното съдийство. Толкова рядко се случва в мачовете на ЦСКА, че трябва да се отбележи и да се похвали съдията.

Второто е поредния мач със суха мрежа за армейците. От както Крушич пое ЦСКА са ни вкарали само един гол от засада. Да, днес ЦСКА изигра слаб мач, но като цяло червените при Крушич играят по-добре, вкарват повече голове от преди и допускат по-малко.Да не кажа николко… И най-важното печелят повече…

Ами, да ни е честита победата. Красива, грозна победата си е победа и трябва да и се зарадваме. Аз поне се радвам. На 1/4 финала по-добра игра и пак победа.

До края на годината остават още два мача за първенство, които трябва да се вземат. По-трудния е пак срещу Арда. Видя се, че Стамен Белчев ги е понаучил на това-онова, но продължавам да твърдя, че именно Белчев е най-качественото нещо в отбора от Кърджали. И точно заради това ще ги бием пак.

Победата си е победа.Тя в крайна сметка е най-важното нещо в мача. Затова честита победа на всички, които обичат ЦСКА.

автор:

Симеон Димитров