Слаби в контролите, силни в първенството… Примери много

January 29, 2023

ЦСКА изигра днес поредната си контрола. Армейците отново играха в състав, който едва ли ще видим в официалните мачове, отново не победиха и отново не показаха много. В петата си контрола от зимния лагер в Турция “червените” завършиха 0-0 с Македония Гьорче Петров. Така общия баланс от изиграните мачове на турска земя е две загуби, два равни и една победа. Утре е последната проверка и победите може да станат две… Или да се увеличат равните или загубите… Това, обаче не е най-важното.

Резултатите в контролите дадоха поводи на “обективните анализатори” за различни интерпретации на тема ЦСКА. Повечето от тях наблягат на “прекалено невзрачния футбол” в контролните мачове от подготовката. Някои дори заключиха, че тръпненето от пролетните мачове се е превърнало в треперене.

Тези резултати в подготовката не са повод за драми. Примери, в които армейците играят слабо в контролите, а след това силно в първенството и обратното има много… През подготовките играчите се подготвят физически и тактически. Това е важното в момента. Сега е момента да се изпробват различни тактики и да се види коя работи най-добре за отбора, а в контролите се пробват различните варианти. Хубаво е отборът да побеждава и по това време, но не е задължително. Много по-важно е да се побеждава в първенството.

А за треперенето… Някои треперят, но те не са на “Армията”, а в Делиормана.

автор:

Симеон Димитров