Ситуацията на “Герена” е “прелъстени и изоставени”

May 16, 2024

Последните години оторът на Сираков всячески се опитваше да се хареса на “хегемоните”. Сините изпращаха поздравителни телеграми, правиха шпалири, а когато се налагаше излизаха с юноши срещу отбора от Делиормана. Причините за това всички ги знаем. Отборът от “Герена” воден от мотото “врагът на моя враг е мой приятел” правеше всичко възможно да помогне на новоизлюпения “хегемон”. Другото, което кара Сираков и неговия отбор да прави всико възможно да се хареса на прокта от Разград и да демонстрира толкова топли чувства към “хегемоните” и шефът им е факта, че през годините си на съществуване сините винаги са обичали да са със силните на деня и това естествено да им носи необходимите дивиденти. Най-вероятно поради тази причина до скоро Сираков беше толкова убеден, че неговия отбор и тази година ще вземе някой лев от евротурнирите.

Сините явно си мислеха, че са от важните послушници и както се казва “и те са в играта”, но по всичко личи, че шефа не е на това мнение. Ръководителите от “Герена” явно не са взели под внимание, че проекта от Разград подобно на тях е силно комплексиран от армейците и реално единствения отбор с който се сравняват и състезават в България е ЦСКА. Това от своя страна води до факта, че ако има някаква възможност червените да бъдат прецакани ( така да се каже) то те ще се възползват от нея….Дори това да означава да прецакаш верните си подържници. Голяма част от феновете на футбола в България останаха с това впечатление след финала за купата. Според тях в сряда Лудогорец не пожела да вземе купата и да направи дубъл, а причината за това е, че по този начин ЦСКА щеше да играе в Лига Европа. Това пък би им гарантирало поне участие в групи в Лига на конференциите, а в сегашната ситуация дори участието на армеците в евротурнирите не е сигурно…

Сините имаха чувството, че са важни и “са в играта”, но в момента усещането на “Герена” е по-скоро “прелъстени и изоставени”. Това често се случва на тези, които предлагат услуги срещу заплащане или облаги, но чувството отново не е приятно. Явно истории от типа “Хубава жена” се случват единствено на кино и в главите на Сираков, Боримиров и останалите сини шефове.

Ботев Пловдив взе купата, а това означава, че отбора на “мажоритара” ( както му казват сините фенове) е тотално прецакан. Това, че купата отива в Пловдив означава, че сините нямат дори теоретична възможност за участие в ЕКТ. На “Герена” няма да има пари от Европа, няма да има пълни стадиони и свежи левове, няма да има “незаравими футболни вечери”.

Единствената утеха за сините може да бъде, че има възможност ЦСКА също да гледа евротурнирите по телевизията.

автор:

Симеон Димитров