Сираков ще трябва да мисли план Б,В,Г…Я

June 18, 2021

Все повече започва да изглежда, че “господинът от Лондон” освен някоя баничарница друго няма да направи на “Герена”. Огромната разлика между сумите, които е готов да отпусне въпросният фонд поражда единствено съмнения. Ако някой е решил наистина да прави инвестиция ще знае колко би искал да даде и ще го обяви, а “бизнесменът” Диксън веднъж казва 100 милиона, после 200, след това около 250… За момент дори стигна и 350 милиона. Последния вариант е между 100 и 250 милиона…

Не, че нещо, ама този човек милионите ги няма за нищо. Така леко изговаряните цифри и огромната разлика между тях пораждат огромни съмнения в намеренията и възможностите на “бизнесменът от Лондон”. Създава се впечатление за голямо разминаване между приказки и реалност. Странно е и, че по средата на преговорите за голяма инвестиция “бизнесменът” решава, че се напрегнал много и ще обиколи заведенията на слънчака за разтуха… Не е сериозно. Както и поведението му на пресконференцята.

Другото, което оставя нотки на съмнение е проверката на въпросната банкова гаранция. Според запознати нещо такова ако го има се проверява в рамките на един работен ден, а не както е в случая със седмици.

Най-интересното е американският инвестиционен фонд. Не за друго, а тези дни всички чухме за “Магнитски”. Като се има предвид кой даваше щедри дарения миналата година, за да могат сините да се закрепят временно и кой им беше предишния собственик ми е много любопитно как точно американска компания, фонд или каквото и да е биха работили по някакъв начин с тях… Съмнявам се, че нашенските номера биха минали в Щатите, но пък кой знае. Може любителят на българската баница да е измислил някаква схема?

Като цяло тази история с “господинът от Лондон” е много съмнителна. Ако въпросният човек беше това, за което се представя из нета щеше да има далеч повече информация за него. Щеше и да се намира по-лесно. Като се има предвид присъствието на Джизъса, дали пък парите няма да дойдат от господата, които ги изгониха от Скопие, а Диксън да е просто недобре избрано поставено лице…Няма как да знаем…

Всичко около сините и техния “милионер” започва да прилича на лош драматичен сериал и малко понамирисва на “казанската афера”. Сираков ще трябва да мисли за план Б,В,Г и така нататък до Я… На мен лично план “В” ми звучи най-логичен. Няма да е първият път сините да фалират, но при тях винаги трябва да се има едно на ум. Както се вижда тези от футболния съюз са готови на всичко за ДС “отбора на народа”….

Както се казва в сериалите “следва продължение”.

автор:

Симеон Димитров