Сираков се появи и разказа своята версия за случващото се със сините

July 3, 2021

Сираков наруши мълчанието си относно случващото се на Герена. Тези дни той се появи в една медия известна със сините си пристрастия и разказа неговата версия за това какво точно се случва със сините. Има ли пари в клуба, застрашен ли е лиценза на сините и ще започнат ли новия сезон.

В крайна сметка в така широко рекламираното интервю след дългото покриване на Сираков той реално не каза нищо. Или поне нищо съществено. Е, разбрахме колко е тежал Ники Михайлов. Разбрахме и, че Сираков е обиден на Хубчев за това, че си иска парите и общо взето толкова. Останалото бяха общи приказки повечето в бъдеще време. Общо взето това, което искаха да чуят сините фенове, че сините са далеч от фалит беше казано и никой не сметна за нужно да пита повече.

Сираков заяви, че отборът от Подуяне е много по-добре финансово от миналата година, има лиценз за тото лигата, ще започне и ще завърши първенството. Това вече е любопитното. Как сините са по-добре финансово от миналата година, като нямат пари за вода и медицински принадлежности на тренировките си, а касата им е празна? Как сините имат по-малкко задължения след като по официални данни половин година футболистите не са взимали заплата? Никой не попита и дали въобще се дава нещо на НАП. Може и да не съм прав, но силно се съмнявам шефовете на сините да не дават заплати, но пък да плащат чинно всеки месец задълженията към НАП.

Към края на миналата година се говореше за натрупани нови много милиона задължения, а сега изведнъж… Задълженията според синия шеф намалели значително… Никой не попита за това. Никой не попита и как е станало, но пък разбрахме колко килогрма е Ники Михайлов. На приказките на Сираков, че феновете събирали пари, купували фен артикули и с това помагали дори и той самия не си вярва.

За лиценза на сините шефа каза, че не се притеснявал. Били платили половината сума на Хубчев, а някой ден другата. Днес Павел Колев обаче каза, че нямало такова нещо. Някой, нещо послъгва, но както и да е. Не, че нещо, но задължението към Хубчев не е единственото. Добре е, че са му дали някой лев, но остава да направят същото и още на много места. НАП, “звездите” от миналата година, които се разбягаха и т.н и т.н… Сините получили лиценз и били “под мониторинг” от БФС. И какво точно означава това? Никой не попита Сираков и за това.

На мен ми е много любопитно как се дава лиценз на отбор, който е ясно, че има дългове и, на който футболистите му се разбягаха заради неплатени заплати. В какво точно се изразява мониторингът и какво очакват тези от БФС? Сините щели да подпишат спонсорски договор и да се спасят от фалит… Ами за последните година-две сините подписаха една камара спонсорски договори и нищо не се промени. Едва ли този спонсорски договор ще е за 8 или 9 цифрена сума на година за да се случи това. Това, което реално ще се случи е след като палмите около Герена няма да ги има за компенсация да сложат такива на сините фланелки.

Сираков много правилно си избра място, където да говори. Там, където няма да го попитат за нищо неудобно. Там, където може да си разтяга локуми час и всички да му се радват без да го притесняват с излишни сложни въпроси, на които не знае отговорите.

автор:

Симеон Димитров