Сираков по стъпките на Лупи

March 3, 2023

Сагата “Сираков спасява сините” продължава с пълна сила. Откакто Сираков се сдоби с акциите на отборът от Подуяне се наслушахме на какво ли не. Собственикът уверяваше всички, че нещата за “отбора на народа” ще тръгнат надобре в следващите седмици, месеци, година. Ще дойдат огромни инвеститори, които ще построят нов стадион, ще направят суперотбор, който да е хегемон не само в България, ще изстрелят тимът в друга орбита, … Проблемът за сините е, че това по една или друга причина не се случи, а действията на Наско поразително приличат на действията на еди друг собственик на отбор, който преди няколко години фалира.

Подобно на Лупи и Сираков доведе един “господин от Лондон” със “сериозни намерения” и готовност да налее в Подуяне едни 200-300 милиона евро… Най-малко… “Герена” щеше да стане супер модерно съоръжрние, а околността около нея подобна на модерно предградие в Дубай. Е, господина от Лондон дойде, изпи много литри вода и като си тръгна се оказа, че е оставил и за сините една студена водичка.

След като палмите в Подуяне и околността отпаднаха Сираков заяви, че е намерил милиардер, който е готов да налее в отборът от “Герена” невъобразими за родните стандарти левове и ще изстреля сините в друга орбита. Освен всичко останало бъдещият нов собственик на сините притежава отбор от висшата лига. Феновете на сините заживяха с нова мечта, а любопитното е, че и този ход на Сираков поразително много прилича на това, което направи преди време Лупи… Сделката и изстрелването в друга орбита бяха въпрос на време. Всеки ден чувахме утре, вдругиден, до края на седмицата, до края на месеца, до края на годината и така нататък. През цялото време от “Герена” излизаха позитивни новини и всички твърдяха, че всичко е повече от добре, а Мъри вече избира кои играчи от висшата лига за заиграят на “Герена”. Изведнъж се оказа, че сделка няма да има.

След пропадналата смяна на собствеността собственикът на сините отново заяви, че проблем няма и има готов “План Б”. Може би, за да докаже, че все пак сините имат готов вариант и в края на тунела се вижда светлината сините стопираха продажбата на играчи, от които можеха да вземат добри пари, и си напазаруваха нови попълнения за отбора въпреки пропадналата смяна собствеността и задълженията към НАП. От страни погледнато обаче, уверението на Сираков, че проблемите с НАП ще се оправят и всичко за неговия отбор е добре изглеждат като някакъв отчаян изблик на оптимизъм, а начертаният “План Б” изглежда много познат. Идеята с акциите, които да се предложат на феновете и с парите от тях да се спаси клубът също вече сме я гледали…

Действията на Сираков поразително много приличат на тези на един друг собственик. Толкова си приличат, че все едно Лупи е главният съветник на Сираков… Добрият вълк помага на вълкът да произвежда оптимистични за клубът му новини и да кара многобройните фенове да дават левовете си за синята идея.

Проблемът за сините е, че действията на синия собственик са едно голямо дежа вю. Единствената разлика, която до този момент се оказва съществена е, че НАП и БФС са много по-благоразположени към Сираков отколкото към Лупи.

Сагата “Сираков спасява сините” продължава. Докъде ще стигне предстои да видим.

автор:

Симеон Димитров