Сираков опитва “хитър ход” за сдобиване на нови акционери

April 1, 2023

Ясно е, че въпреки всички компромиси, които се правят към отбора от Герена сините не могат да пуснат акции на пазара. До скоро Сираков твърдеше друго, но явно някой му е обяснил, че дори и “отбора на народа”, НАП и всички власти няма как да пусне ценни книжа на пазара.

Поради тази причина собственикът на закъсалите вековници е предприел “хитър ход” да “излъже” системата и да позволи на сините да се сдобият с нови акционери, които да налеят желаните от всички левове. Това е станало ясно след срещата му с фенове на “сините” в Пазарджик в четвъртък.

Според “Марица” на “Герена” планират да пуснат в обръщение 10% от 30-те, които Наско Сираков беше обещал да даде на Тити Папазов, но впоследствие това не се случи. Синият собственик е решил да улесни кандидатите да си купят акции, като им джиросва ценни книжа на клуба, които са се водили на името на дъщеря му.

Това наистина е “хитър ход”. Да отвориш сергия на “Герена” и да вземеш много левове за нещо, което реално не струва нищо. До преди известно време акциите обикаляха от врата на врата и никой не ги искаше. Хората си заключваха вратите и не отваряха на непознати, а тези на по-ниските етажи си затваряха и прозрците, че току виж някой им истипосал сините “ценни книжа”. Сега май всеки съжалява, че не е проявил малко далнвидност. Няма акции, които да са нараснали за толкова кратко време с такъв процент. Сините анонсираха, че целта на упражнението с акциите са събирането на 15 милиона… Ако 10% са толкова лесно може да се направи сметка колко са 100%… Току виж синия собственик се окаже някакъв финансов гуру и наистина вземе, че изпрати отборът от Герена в друга орбита…

Явно затова на Герена се вдигат заплатите, взимат се нови играчи, нямат съмнения за лиценз, Мъри говори за надграждане и за борба за титлата следващия сезон. Всички там са видели потенциала на синия собственик. Тези, които преди отказаха акции сега само могат да съжаляват…

Ако “хитрият план” на Сираков сработи сините наистина скоро ще са хегемон от друга орбита.

автор:

Симеон Димитров