Сираков обяви дълговете на сините

Вчера поредния нов собственик на отбора от Герена обяви дълговете му. От това, което каза шефа сините стана ясно, че дължат 24 милиона тлюс 7 към фирми на Божков. Това са си 31 милиона, а в касата на клуба имало 100 000 лева.

Сираков обяви, че една от фирмите е решила да си иска 7-те милиона лева, които сините им дължат след някоя друга година и по този начин дължимата от сините сума ставала около 14 милиона, което не е толкова стряскащо. Въпросната строителна фирма е решила, че на този етап не си искат парите. Евентуално ще си ги поискат след пет години. Как така решаваш, че не искаш да си вземеш парите нямам идея. Може Тити да им е ревал на главите и те за да го накарат да спре са били готови на всичко. Любопитното е, че новите собственици някак си не броят едни 7 милиона към фирмите на предишния собственик. Явно или очакват да им бъдат опростени или просто по някакъв начин да изчезнат… Не знам.

При всички положения в БФС ще е много интересно, когато дойде време да дадат лиценз на сините. От лицензионната комисията лекичко започнаха да се подсигуряват и казаха, че тази година мерките и изискванията за лиценз ще са по-леки… От друга страна колкото и да са минимални изискванията как футболен клуб би могъл да вземе лиценз с 31 милиона лева дългове и 100 000 лева в касата си… Предстои да видим.

автор:

Симеон Димитров

сподили в социалните мрежи