Сираков обяви дълговете на сините

June 11, 2020

Вчера поредния нов собственик на отбора от Герена обяви дълговете му. От това, което каза шефа сините стана ясно, че дължат 24 милиона тлюс 7 към фирми на Божков. Това са си 31 милиона, а в касата на клуба имало 100 000 лева.

Сираков обяви, че една от фирмите е решила да си иска 7-те милиона лева, които сините им дължат след някоя друга година и по този начин дължимата от сините сума ставала около 14 милиона, което не е толкова стряскащо. Въпросната строителна фирма е решила, че на този етап не си искат парите. Евентуално ще си ги поискат след пет години. Как така решаваш, че не искаш да си вземеш парите нямам идея. Може Тити да им е ревал на главите и те за да го накарат да спре са били готови на всичко. Любопитното е, че новите собственици някак си не броят едни 7 милиона към фирмите на предишния собственик. Явно или очакват да им бъдат опростени или просто по някакъв начин да изчезнат… Не знам.

При всички положения в БФС ще е много интересно, когато дойде време да дадат лиценз на сините. От лицензионната комисията лекичко започнаха да се подсигуряват и казаха, че тази година мерките и изискванията за лиценз ще са по-леки… От друга страна колкото и да са минимални изискванията как футболен клуб би могъл да вземе лиценз с 31 милиона лева дългове и 100 000 лева в касата си… Предстои да видим.

автор:

Симеон Димитров