Сираков бие Лупи по всички показатели

April 3, 2023

Преди няколко години Лупи реши да продава акции на ЦСКА с идеята да набере капитал, с който да спаси отбора. Всички помним докъде я докара, но като цяло идеята беше добра… Изпълнението също. Не е лесно да убедиш някой да даде пари за нещо, което реално не струва нищо.

Тези дни Сираков като реши да продава акции на сините изглеждаше, че съветникът му е бившия собственик на ЦСКА, но днес се убедих, че не е така. Сираков определено бие Лупи по всички показатели. Няма как да се отрече, че синият собственик е много по-изобретателен. Идеята му с клиширани лозунги и силни думи да продаде нещо, което официално струва 1 лев, а реално 0 за 5 лева е направо… Уау!

Последните новини от “Герена” са, че до средата на май сегашните акционери на сините ще могат да заявят и платят нови ценни книжа с номинал от 1 лев, но с цена от 5 лева. По този начин капиталът на вековниците ще се вдигне. При успех той ще бъде 33 669 974 лева, а ако кампанията не успее ще бъде увеличен само до сумата, която е събрана… По реалистично е да се заложи на второто, защото едва ли някой ще даде някакви левове за нещо, което не струва нищо… Поне не и негови… На Сираков трябва да му се признае, че има визия… И, че реално слага бившия шеф на ЦСКА в малкия си джоб.

Добрата новина за закъсалите вековници е, че ако кампанията успее ще успеят да изчистят задълженията си към НАП. Другия плюс за отборът от “Сухата река” е, че ще са най-скъпия отбор във “В” група и ще има достатъчно левове за заплатата на Мъри. Не за друго, а защото 30-ти март мина, а сините все още са със запорирани сметки. Ако поне един път някой реши да спази собствените си правила догодина бащата на правилния футбол ще се оплаква доста от терените при аматьорите… Но поне ще имат левове.

Дали сините ще са най-скъпия отбор във “В” група или отново ще се измисли вариант да останат при професионалистите няма значение. Важното в случая е, че Сираков би по всички показатели дипломиран професор икономист. Ако планът на Сираков успее висшите училища трябва да го поканят да изнася лекции по темата “Как да продадеш нищо за много пари”.

автор:

Симеон Димитров