Синята наглост май няма край

May 30, 2022

Изпълнителния директор на сините от Подуяне бе гост в студио “Дерби” и говори по теми относно закъсалите просещи левове отвсякъде вековници. Реално синият директор не каза нищо, което до този момент да не е ясно и да не го знаят всички. Отборът от Подуяне иска да вземе лиценз и ще го вземе. Не иска да плаща на НАП и поне на този етап няма да го прави, защото не се налага. Иска нов стадион, но ако може друг да го плати… Така стоят нещата.

Според Ивков “отборът на народа” ще вземе лиценз” без никакво съмнение, защото е изплатил заплатите на служителите си, вече имат конвертируеми футболисти и са спечелили Купата на България. Малката подробнст, че задълженията към НАП не се обслужват явно не тревожи никой на Герена… А, явно и тези в НАП.

Преди време шефът на НАП заяви, че сините не само, че не обслужват дълговете си, а и трупат нови. Днес Ивков каза, че ако дъравата си поиска дължимото и направи така, че сините да фалират щяла бъде мащеха за тях.

Другото, което също вече всички са чували е, че вековниците трябва спешно да си направят козирка на кабриото, а преоритет е изграждането на ов стадион. Проблемът за тях е, че не са свикнали да дават левове за каквото и да било и отново поискаха държавата да им даде. Според концесионния договор, за който миналата година се говореше на “Герена” вече би трябвало да влагат някакви левове, но пък това явно е някаква незначителна подробност. С няколко думи държавата едва ли не трябва да се чувства длъжна да построи стадион на сините. Звучи леко нагло и нахално, но пък те така са свикнали и не го приемат по този начин.

От години за стадиона на сините данъците и таксите ги плаща държавата… Или по-точно МВР. Сираков и компания нямат голямо желание да плащат на НАП… Искат и държавата да им построи стадион. Ами да вземат официално да си станат “Държавно спортно дружество”… Както между другото вече е било, но това е друга тема… Така всичките претенции на сините ще са основателни. Държавата ще си плаща всичко, БФС ще си им дава лицензи, а те ще са спокойни и никой няма да им търси нищо.

 

НЕ-СПОРТ