Сините тръгнаха да стават хегемони

January 2, 2023

Днес сините заминаха за зимния си подготвителен лагер в Дубай. Там те почти месец ще се подготвят за следващия полусезон в родната “А” група. Сираков каза, че ще изпрати отборът в друга орбита, а Мъри обеща да направи вековниците от кв. Сухата река хегемони. Този лагер и новите попълнения са първата крачка от мисията им.

Макар и на пръв поглед да изглежда, че няма нужда в този момент сините да хвърлят толкова пари за нови попълнения и зимна подготовка всъщност не е така. Хегемон не се става току така, а когато си и от друга орбита всичко това е задължително… Да, афишираните преди старта на първенството цели за купа и титла бяха безвъзвратно загубени, но сините все пак има за какво да се борят. Бъдещите хегемони от друга орбита ще тънат в лукс, ще попиват идеите на треньорът за правилен футбол и ще се пробват да се класират за Европа. Освен тренировките Мъри е предвидил и пет контроли, в които да види доколко тренираните от него играчи схващат идеите му. Все още не е ясно кога и срещу кого, но все ще се намери някой отбор срещу който сините да премерят сили и да пробват правилния футбол.

 Сините получават възможно най-добрите условия за да направят първата крачка към това да станат хегемони. Станимир Стоилов се надява, че след месец в охолство “правилният футбол” ще се превърне и в печеливш такъв. За целта на Герена акустираха бразилският нападател Рикардиньо и централният защитник Кристиан Димитров. Според родните футболни анализатори това са два добри входящи трансфера, които ще допринесат за много по-добро представяне на сините през пролетта… Целта пред сините тази пролет е да се класират за Европа и да добавят още някой ред в “краткия син разказ”… А след това и хегемони.

Следващото първенство като станат хегемони от друга орбита целите ще са различни, но всяко нещо с времето си.

автор:

Симеон Димитров