Сините с декларация срещу реферите

мъри-сираков-декларация
February 28, 2022

Покрай необяснимата еуфория в синия лагер напоследък бяхме забравили за декларациите им. Днес от синия лагер решиха да пуснат една, в която изказват възмущението си от рефера Васимир Ел-Хатиб. Според вековниците главният арбитър на срещата им срещу Бистрица 48 е демонстрирал тенденциозно отношение и  различен критерий в отсъждането на нарушения и санкционирането с жълти картони. В подкрепа на тази си версия сините посочват “15 грешки” на съдията… Последната е обратен тъч.

В декларацията не се споменават спестените картони на Цунами и някои други сини футболисти, но пък за сините явно това не е “различен критерий и тенденциозно отсъждане”. Реално в този спокоен за сините мач нямаше някакви кой зне какви грешки на рефера Ел-Хатиб. Някои играчи на сините, а и на тези от 48, можеха да се сдобият с жълт картон, но реферът така е решил. Всъщност единствената очевадна грешка на съдията беше спестения втори жълт картон на Краев. Не че това щеше да промени крайния резултат. Играчите на Бистрица 48 нямаха голямо желание да вкарват в синята врата и да развалят еуфорията на вековниците, а треньорът им смени единствения, който създаваше главоболия на сините защитници, но се пак… Като ще говорим за грешки различни от обратни тъчове…

Това с декларацията изглежда като една голяма синя наглост, но май е един добре премерен ход предвид предстоящото дерби. Няма да се учудя ако тези дни отборът от “Герена” пусне още някоя друга декларацийка… Дори съм сигурен, че ще се случи.  Реферите не трябва да забравят кой на кого е приятел и как се свири на приятел.

автор:

Симеон Димитров