Сините от София си “намериха” спонсор

May 12, 2021

Наско Сираков се похвали, че е успял най-накрая да докара преговорите за нов спонсор в клуба докрай и отборът от Подуяне вече има нов спонсор. Става въпрос за фирма, която се води австрииска и има около 20 служители. Любопитното в случая е, че както и другия спонсор на сините и сега въпросната компания се занимава с инфраструктурни проекти, а както всички знаят тези фирми работят предимно с държавни поръчки и нямат нужда от обществена реклама. Не за друго, а просто защото няма смисъл от това. Колкото и да е популярна фирмата спонсорираща сините сред хората ако не получава обществени поръчки реално няма какво да прави. Всичко това малко ми изглежда като да рекламираш и да опитваш да продаваш еротично бельо и презервативи на хора на 70+ години… Някак няма икономическа и бизнес логига и явно идеята е друга.

По информация от медиите фирмата се занимава с изграждането на инфраструктурни обекти в Източна Европа, собственикът на въпросните спонсори е близък с унгарския премиер, а фирмата му е успяла да спечели редица конкурси за изграждане на обекти. Според него за финансовото му състояние са отговорни Господ, късметът и Орбан… Сега фирмата, която по принцип е австрииска явно е решила да търси нови предизвикателства на изток.

Всичко това ме кара да си мисля, че не сините са си намерили спонсор, а са им намерилили такъв. Сегашните спонсори в момента строят доста. Може ли и новите изведнъж да се класират за някоя обществена поръчка и да видим и BELFRY да строи в България? Незнам! Предстои да разберем.

автор:

Симеон Димитров