Сините отново не спечелиха

November 12, 2022

Синята мъка продължава, а отборът от Подуяне записа седми пореден мач без победа. Правилният футбол на Мъри и отборът му и този път не донесоха успех. Сините вековници загубиха на “Герена” с 1-2 от Славия. След края на мача привържениците на загубилия отбор опитаха да си го искарат на малобройната агитка на белите. Сините ултраси нахлуха в сектора на гостите и се стигна до бой между двете агитки.

Всичко за сините вървешв привидно добре. Още в началото ВАР отмени гол на белите, а около средата на полувремето Ивелин Попов даде аванс на домакините. Нещата за “отбора на народа” се развиваха добре въпреки пропуснатата дузпа през второто полувреме от Попето. Традиционно многото пропуски на Уелтън и Роналдо май вече няма смисъл да се коментират. Те просто вече са нещо съвсем нормално… Далеч по-голяма изненада ще е ако някой от тях успее да отбележи. Ако пък успее да го направи преди да е изпуснал дузина изгодни положения преди това ще е нещо направо невероятно.

Въпреки махленските шутове, нескопосаните отигравания и изпуснатата дузпа все пак сините имаха реалната възможност да вземат нещо от този мач. Сините разцъкваха правилният си футбол под вещото ръководство на треньора Стоилов, но нещо отново не сработи. За пореден път отборът от “Герена” не успя да затвори мача, когато му дойде времето. Нямам представа дали Мъри не знае как, отборът не може или пък и двете, но за пореден мач това е факт.  Славия изравни 12 минути преди края на мача и изглеждаше, че сините вървят към поредният си равен… И реално имаха възможност да го постигнат, но буквално в последната минута на редовното време белите отбелязаха отново. Селекцията на Мъри допусна пълен обрат само за около 10-12 минути и загуби.

Славия победи на “Герена”, а сините изравниха свой 70 годишен антирекорд.

След срещата сините фенове нахлуха в сектора на гостите и си спретнаха лек бой с тях… Много ми е любопитно длъжностните лица на мача как са видели нещата. Имало ли е според тях нахлуване в сектора на гостите и бой или не? Любопитно е  и какво ли ще реши Дисциплинарната комисия на БФС.

автор:

Симеон Димитров