Сините отново искат държавата да им построи козирка

May 14, 2022

ММС и ЦСКА са още една крачка по-близи до строежа на нова “Армия”. Армейците и миистерството са подписали анекс към договора за наем според който ЦСКА ще трябва да представи инвестиционен план за строежа на нов стадион. След това министерството ще извади необходимите документи и ЦСКА ще може да започне строежа изцяло за тяхна сметка.

Вековниците от покрайнините на София явно следят изкъсо как вървят нещата с новия стадион на ЦСКА и не закъсняха и с техните претенций. Сините искат спешно козирка за “кабриото”, но малката подробност, която вече не учудва никого е, че желанието им е всичко да се фининсира от държавата. Проблемът на отборът от Подуяне е, че премиерът се смени и поне на този етап това тяхно желание е категорично отхвърлено. Те разбира се са недоволни и чрез многобройните си писачи в почти всички сайтове отново хвърлят глупавото “ама защо за тези може, а за нас не”. Всички се опитват да им обяснат, че ЦСКА ще строи стадионът си изцяло с техни средства, но господата от Подуяне някак не могат да проумеят такава възможност. В техните глави такава опция не съществува. При тях по-скоро моделът е “опростете ни”, “дайте ни”, “направете ни”… и така вече сто и малко години… Така са свикнали и така процедират. Дават им се спонсори, дават им се лицензи, опростяват им се едни дългове и не плащат други… Навиците трудно се променят.

Сега обаче май ще трябва да мислят как да си покрият сектора и да изградят останалата част от стадиона със собствени средства. Това определено е нещо ново за тях, с което до този момент не са свикнали… А ще трябва да се случи… Нали преди година и нещо държавата даде на концесия “Герена” на сините с условието те да си направят козирката, а покрай нея и още три сектора с козирки…? От написаното в концесионния договор ставаше ясно, че сините ще трябва да направят всичко това със собствени средства… Година по-късно вековниците не са забили и един пирон (както се казва) и продължават да просят левове от държавата.

Е, докога така? Поне засега министърът на спорта ги отряза и охлади мераците им за помощ от държавата. Това разбира се няма да им попречи след известно време отново да поискат. И отново да кажат, че са сами срещу всички защото “за едни може, а за други – не”. Така работи синята пропаганда от много години.

Този път сините няма да получат нищо за строежа на така важната козирка. Министърът на младежта и спорта каза. че държавата към момента не е предвидила средства за строителство на стадиони. Това поне на този етап означава, че сините ще трябва да измислят някой друг да им даде левове… Не е приятно, но какво да се прави… Няма го техния премиер и май ще им се наложи и те да са всички останали… Да си плащат…

НЕ-СПОРТ