Сините може да се разделят с оснивни играчи ако някой ги поиска

January 9, 2023

След продажбата на Миланов на “Герена” са оптимисти и вярват, че все пак ще успеят да вземат нещо през трансферния прозорец и в синята каса ще влезе някой лев. От идването на Мъри сините се разделиха с някои играчи, но за нито един от тях не взеха пари. Първия и засега единствен играч, за когото могат да вземат левове колкото за една вноска към НАП при напускането му в момента е Георги Миланов.

 От началото на годината Мъри не спря да обяснява, че играчите му са много конвертируеми, и че едва ли не половин Европа и част от Азия са готови да предложат милиони за тях. В началото на лагера в Дубай Стоилов дори каза, че миналия януари за сините играчи е имало предложения за 0 лева, а вече имало такива за милиони… Сега се оказва, че май няма нищо такова, а въпросните предложения са само в главите на сините шефове. Оказа се, че всички много харесвали играчите от “Герена”, но пък никой не ги иска, не е пратил някаква оферта и не е водил каквито и да било разговори за привличането им.

Андриан Краев се спрягаше за трансфер в Португалия, Унгария, Турция, Израел… да не пропусна някъде… Твърдеше се, че МОЛ Фехервар е изпратил оферта за близо милион и едва ли не сделката е сигурна. По-късно се оказа, че унгарците не са изпращали никаква оферта и не са водили преговори за закупуването му. Това май важи и за останалите отбори, които според сините са го искали. Освен към Краев според сините към момента сериозен интерес от страна на чужди клубове има към Филип Кръстев, Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба. Защо Кръстев е в списъка с конвертируеми сини играчи не е ясно. Всички знаят, че той не е играч на сините и при евентуален негов трансфер отборът от Герена няма да вземе нищо. Тези, които държат правята за халфа едва ли ще се трогнат от приказките на Мъри и Сираков “дайте някой лев на закъсалия вековник, защото е отбора на народа”, но … Кой знае?

Излиза, че ситуацията със спряганите напоследък за трансфер е еднаква. Всички ги искат, но никой не изпраща оферта.

Шефовете на Герена са все пак са оптимисти и са стигнали до извода, че нямат безкрайно много време до края на трансферния прозорец. Затова са решили да пришпорят “купувачите”… Ако има такива. Причината е, че отборът от “Герена” иска по-бързо да разбере дали ще успее да продаде някоя от “звездите” си и дали все пак ще влезе някой лев във синята каса. Въпросът обаче е кого ще пришпорват като никой не е изпратил оферта и релно няма купувачи…?

Според сините не е изключено някой да бъде продаден… Стига някой да го поиска… Дали ще стане предстои да видим. На “Герена” са оптимисти.

автор:

Симеон Димитров