Сините изиграха своя европейски мач и го загубиха

December 18, 2020

Сините от София си отлагаха мача с ЦСКА сума ти време с надеждата да вземат нещо от него, но така или иначе не им се получи. Преди два-три дни една синя легенда каза, че мачовете на сините с ЦСКА са евромачове… Е, тези от Подуяне изиграха своя евромач и го загубиха… Нищо ново.

Армейците доминираха тотално през цялата среща и изпуснаха една камара чисти положения. Отборът на ЦСКА с лекота създаваше положения и също с такава лекота ги изпускаше. Тиаго дори изпусна дузпа, но все пак с голът на Соу червените излязоха крайни победители.

Сините започнаха оптимистично и с идеята да изиграят мачът на живота си, но до около десетата минута ентусиазмът им отиде по дяволите. ЦСКА взе нещата в свои ръце и показа кой е по-добрият отбор на терена и кой ще спечели. Особено през първото полувреме сините трудно задържаха топката повече от 20 секунди. След втория жълт и следователно червен картон за Юга отборът от Подуяне започна да владее повече топката, но до реална опасност пред Бусато така и не се стигна. Отборът от Герена отправи първото си подобие на удар в 92-рата минута. Ако искаш нещо от едно дерби подобие на удар в добавеното време е твърде малко.

Разгромът се отложи, но армейците изиграха много умно и правилно мачът с вековниците. Може да се каже, че с резултата 1-0 червените се смилиха над клетите сини несретници, но пък след грешката на “хегемона” червените трябваше да победят и го направиха. Ако тези от Разград си вземат последния мач разликата ще бъде само шест точки. Точно за това тази победа беше важна. При всички положения за победа се дават по три точки. Дали с един или пет на нула точките все са три.

След такава серия неделя-четвъртък ЦСКА не изигра мача както всички очакваха, но умората вече оказва своето влияние. Въпреки всичко победата е добра и хубава. Все пак ЦСКА показа на тези, които злоупотребяват с името на Апостола кой е по-добрият и не оставиха съсмнение в победата си.

Добър завършек на добра за ЦСКА година… Или както каза великият Пенев “да поздравим сините, но ЦСКА бяха по добри”.

автор:

Симеон Димитров