Сините зарадваха тотоманиаците или напомниха, че още го могат

January 18, 2023

Мъри заяви, че се е заел да гради отбор хегемон. Между тренировките за правилен футбол сините играят и по някоя контрола, за да може стратега Стоилов да види до къде са стигнали и доколко играчите усвояват материала.

Днес сините изиграха втората си контрола в Дубай и загубиха от кувейтския  Ал Кувейт СК. Любопитното в тази среща не е загубата на отбора от Подуяне, а начина по който се случи. Сините са губили не един и два пъти от далеч по-слаби тимове от 17-кратния първенец на Кувейт, затова загубата не е кой знае какво… По-интересното беше начинът по който се случи. Обратът, които шампионът на Кувейт направи в последните по-малко от 15 минути определено зарадва някои тотоманиаци и накара други да се запитат така ли сините намират левове за екскурзията си в Дубай и новите попълнения.

Сините загубиха с 2-3 след обрат, който се случи по класическия тото начин. Преди началото на мача сините бяха фаворитът и коефициентът за победа на Ал Кувейт беше “само” 13. Отборът на Мъри заигра правилният си футбол, създаде няколко положения и като истински фаворит до 25 минута водеше с 2-0.

Второто полувреме стартира с много смени и пропуски на новата синя звезда Рикардиньо. Отборът от Подуяне разцъкваше правилния футбол и мачът отваше към краят си. Така дойде 75-ата минута. В някои сайтове за футболни залози коефициентът за обрат достигна 100. В 78-ата минута започна “шокиращият обрат”, а заслугата за трите гола до края на Ал Кувейт е изцяло на сините.

Първо младият Михалев без реална опасност изрита по идиотски начин топката в тялото на стоящия до него Ван Дер Каап, а отбитата топка неспасяемо пое към мрежата на слисания Михайлов. Последваха нови неадекватни действия на синята защита и в 81-ата минута резултатът беше изравнен. Падението на вековниците се оказа пълно в 89-ата минута. Тогава Николай Михайлов не оказа адекватна съпротива на нападателя на кувейтците и обратът се случи.

По принцип сините да допуснат три гола за 11 минути не е нещо невъзможно. Случвало се е и друг път и знаем, че го могат. Тогава дори в Европа им лепнаха и прякор, който още си носят. Интересното в случая е, че “обръщалката” се получи по всички тото правила. Дали има нещо съмнително или не никой не може да каже, а и в случая няма значение. Няма значение и дали заради това сините категорично отказват да кажат от къде идват левовете за екскурзията на вековниците в Дубай. Няма значение и дали концепцията на Мъри за правилния футбол е твърде сложна за сините играчи и те не я схващат. Истината е, че това беше поредния срамен мач за бащата на правилния футбол и неговия отбор, който се учи да стане “хегемон”.

Сега се притеснявам да пожелая успех на сините по време на лагера в Дубай, защото не знам как ще се приеме…

автор:

Симеон Димитров