Сините все пак отложиха дербито

November 20, 2020

Дерби утре между ЦСКА и закъсалите вековници все пак няма да има. Отборът от бившето пасбище в квартал Подуяне последната седмица орева орталъка с исканията си за отменяне на мача. Стигна се дотам, че едва ли не уж се готвеха да бойкотират дербито… Явно всичко си е било един хитър сценарий, който тези от Герена спазваха буква по буква.

Може би заради това тези дни в едно интервю по една телевизия Тити беше непривично спокоен и не проля нито една сълза. Вторият на Герена дори заяви, че правилникът трябва да се спазва и сините ще направят каквото каже БФС… Нещо такова казано от устата на Тити, а и от който и да е динамовец е странно, но… Явно решението на БФС за тях е било известно от доста време.  

В крайна сметка сините правиха-струваха и в последния момент стигнаха до заветните 11 “заразени”, които да доведат до отменяне на мача.

Доктора на сините подава информация за заразените към ”Медицинска комисия към БФС” на която секретар е бивш доктор на отбора от Подуяне. Бившият доктор от крайния квартал пуска събраната информация, към СТК към БФС и те на свой ред вземат решение да отложат мача… Лесна работа, ясно решение. Дали подадената информация от бившия служител на сините е достоверна…? Може само да се гадае.

Фактът в случая е, че отборът от крайния квартал е с нов треньор, който “случайно” получи около месец време за да “направи” отбор… Другият факт е, че явно сини и зелени правят каквото си искат с любелното съдействие на БФС.

Следващата стъпка каква е? Прекратяване на първенството и обявяване на това класиране за крайно? Така ще се избегне изпадането на “отбора на народа” в “Б” група, а проекта ще си запише поредна титла…

Дали това, което прави БФС в момента е правилно всеки може да прецени сам за себе си… Аз лично си имам отговор.

автор:

Симеон Димитров