Сега за ЦСКА е важно да побеждава… После ще впечатлява

March 12, 2023

Очаквано ЦСКА победи отборът от Бистрица и запази преднината си от 4 точки на върха. Мнозина сигурно са се надявали на друг развой и с оглед на напрежението, което беше създадено изминалата седмица нямаше да е изненада ЦСКА да не спечели, но армейците проявиха характер. Взеха всичките точки и продължават да са лидер с 4 точки пред проекта от Разград.

След срещата “обективните” анализатори явно недоволни от крайния изход на срещата опитаха да омаловажат победата на армейците. Почти всички се обединиха около мнението “ЦСКА победи, но не убеди”. Тук-там се прокраднаха и мнения, че ЦСКА не играе нищо, че са много слаби и че ги съпътства уникален късмет… Е, на този етап за армейците е важно да побеждават. На първо място са резултатите. Все пак за да станеш шампион трябва да побеждаваш и да събереш повече точки от останалите. Останалото са оправданията на тези, които играят правилен футбол, винаги надиграват противниците си, но рядко печелят. Или празните приказки на “обективните” анализатори. Това пък с късмета няма нужда от много коментари. С късмет можеш да вземеш един, два, три мача, но за повече трябва и нещо друго освен късмет.На този етап ЦСКА взима максимума точки почти във всичките си мачове до този момент и това със сигурност не е плод на късмет. Армейците показаха не еднократно, че знаят как и могат.

Днес ЦСКА победи бистричани. Победата беше не само за трите точки. Дали със слаба или със силна игра няма никакво значение. По-важното е, че армейците го направиха не с помощта на реферите. Отборите с комплекси могат да говорят каквото си искат, но фактите са, че ЦСКА са първи с преднина пред втория. Всичко друго са празни приказки.

Сега за ЦСКА е важно да побеждава. После ще впечатлява.

автор:

Симеон Димитров

снимка: ЦСКА