Ретро: Най-сладката купа на България. Напук на всички ЦСКА си взе купата от „В“ група Част 2: финалът

March 31, 2020

  Феновете на ЦСКА изпълват трибуните на националния стадион почти до краен предел. Около 35000 червени фенове създадоха страхотна атмосфера и впечатлиха с качествена и интересна хореография. По трибуните червените фенове с хореографията си създадоха ефекта на горящ огън.

 Окриляни от верните си привърженици армейците започнаха малко по-активно. Така, както и срещу Берое червените опитваха да вкарат бърз гол. Маламов можеше да открие още в 7-ата минута, но не успя да се възползва по най-добрия начин от подаването на Аясс. ЦСКА продължиха вихреното начало и в 12-ата минута стигнаха до корнер. Галчев изпълни корнера, Грънчов отклони топката към задната греда, където бе непокрития Маламов. Той от близо вкара за 1-0.

 Голът  даде допълнителен импулс в играта на ЦСКА и пред тях се откриха няколко шанса за удвояване на резултата, но до края на първото полувреме червените не успяха да отбележат нов гол. Така първата част завърши само с гол преднина за армейците.

 В началото на второто полувреме играчите на ЦСКА отново бяха по-активни и вратарвт на Монтана имаше доста работа, а в 59-тата минута и гредата го спаси. След 60-тата минута футболистите на ЦСКА поодпаднаха и предоставиха инициативата на Монтана. Въпреки това червените дебнеха всеки шанс за контра. В 75-ата минута гол на Монтана беше правилно отменен заради засада.

 До края на мача футболистите на Монтана направиха отчаян опит да изравнят, но без успех. Единствената по-сериозна опасност за вратата на ЦСКА е един удар от фаул минал покрай вратата. Армейците съумяваха да правят опасни контри и приедна от тях Галчев имаше идеален шанс да отбележи и мача да приключи. Резултатът си остана 1-0 до края. Така за ужас на тези, които мразят ЦСКА,  червена България заслужено ликуваше в тази прекрасна, червена футболна вечер.

 Армейците  триумфират  с купата на България. Чудото тази майска  вечер е факт! Третодивизионният ЦСКА остана завинаги в историята на родния, а и световен  футбол като спечели купата като отбор с аматьорски статут. Червените ликуваха, а тези, които искаха да ги погребат разбраха, че това няма как да стане.

Това определено е най-сладката купа на България за всички, които обичат ЦСКА.  

автор:

Симеон Димитров