Реваншът срещу Сепси беше същия като домакинството

August 3, 2023

Реваншът на ЦСКА срещу Сепси реално беше абсолютно копие на първия мач. Армейците владееха топката и я разцъкваха по безсмислен и бавен начин, а румънците на контраатаки създаваха положения и вкарваха голове. От своя страна ЦСКА дори не успя да накара вратаря на Сепси да се разтегне. Честно казано не разбрах какво точно направи и промени новия треньор.

Според мен в първия мач не знаехме какво да очакваме от румънците, защото никой не си беше направил труда да ги гледа. Сега обаче картинката беше кристално ясна… Дори и за футболен лаик като мен.

Сепси на контри взе комфортна преднина и нямаше повод да играе по друг начин. При това положение стартирането на мача със същата схема и същите изпълнители беше меко казано глупаво.

В първия мач се видя, че с трима бавни в защита не става. Турицов няма отговор на бързинзта на този срещу него от Сепси. Линдсет не е във форма, а двамата еднотипни нападатели по едно и същи време на терена повече си пречат…

Логичният въпрос е каква точно беше идеята на Ел Маестро с пускането на абсолютно същия състав… Ако евентуално тренерът си е мислел нещо, то въобще не сработи. Армейците изиграха абсолютно същия мач, допуснаха абсолютно същите грешки, но този път във врата им влязоха повече голове.

Аз лично нямам обяснение. Каква въобще беше ролята на новия треньор? Няма логика да правиш един и същ избор и да очакваш различен резултат.

Ако приемем, че в първия мач никой в ЦСКА не е знел какво да очаква от Сепси, то за втория мач би трябвало да се наясно. Румънците нямаха причина да играят по друг начин, Това пък означава, че ЦСКА трябваше да промени нещо… Например Асприля да започне от първата минута, а армейците да са с четирима в защита. Добър ход би бил и Дончев да излезе на мястото на Турицов. От космоса се вижда, че Линдсет не е във форма, а и там където го пускат не му е мястото… Може да е заради това… Евентуално Фаетон и Назон да не са на едно и също място и да не си пречат. Естрада също би могъл да е вариант за титулярните 11… Общо взето всяка промяна в стартовия състав би могла да донесе изненада за Сепси и да е от полза за ЦСКА… Това естествено са идеите на един футболен лаик, но ми е любопитно как някой такъв би могъл да види тези проблеми, а лицензиран треньор не. Любопитно ми е и как с играчи като тези, които притежава, ЦСКА не успя да създаде нито едно положение пред вратата на Сепси.

Шапки долу пред всички фенове, които подкрепиха ЦСКА в Румъния. За пореден път го направиха както трябва. Показаха и доказаха, че любимият отбор трябва да се подкрепя независимо от всичко. Реално те бяха големите.

След първия мач драми не трябва да има и предполагам ще е така. Убеден съм, че всички, които обичат ЦСКА ще подкрепят новия треньор и в следващите мачове. Както се казва “с две тренировки не става” и всички ще го подкрепят, и ще очакват да видят ЦСКА на Ел Местро от следващата седмица нататък. Сигурен съм обаче, че ако той не промени нещо, няма да им се наложи да го подкрепят още дълго време… Мое мнение.

автор:

Симеон Димитров