Разделят ли се ЦСКА и Кайседо?

June 18, 2021

Напоследък все повече се говори, че ЦСКА и Кайседо ще се разделят. Той дойде при армейците през зимата и само за пролетния полусезон вкара 10 гола в 19 мача. Веднага се заговори за интерес към него от европейски отбори, а факта, че в момента играе на Копа Америка също засилва интересът към него и вдига цената му.

Всичко това разбива на пух и прах тезата на всички, кито говорят, че червените взимат недоказани треторазредни футболисти, и доказва добрата работа на скаутите на армейците.

Предстои да видим дали ЦСКА ще продаде Кайседо, но реално на всички е ясно, че при една добра оферта от Италия, Швейцария или някъде от запад армейците трудно ще успеят да задържат футболиста. Да, червените имат договор с него, но за съжаление на този етап реалностите са такива. Български отбор трудно може да задържи играч при такива условия. На “Армията” са наясно с това и ако са верни твърденията в медиите най-вероятно затова търсят централен нападател… Другия вариант е просто да се желае конкуренция в атака.

Дори и да има реален интерес и трансфер на Кайседо скаутите на червените ще успеят да му намерят достоен и качествен заместник. До този момент те показаха не веднъж, че виждат голаджиите и често успяват да ги докарат на “Армията”… Каранга, Мауридес, Соу, Бисмарк Чарлс и Кайседо са доказателство за това.

Все пак на този етап всичко са приказки, спекулации и нищо не е сигурно. В България често се случва когато някой футболист покаже качества да започнат да го спрягат за кой ли не отбор от западна Европа. На този етап Кайседо е футболист на ЦСКА. Ще видим какво ще стане, но според мен ще остане.

автор:

Симеон Димитров