Разбира се, че ЦСКА няма да продава водещите си футболисти

July 14, 2021

Откакто свърши първенството на България по футбол медиите в родината ни разпратиха футболистите на ЦСКА къде ли не. Реално не остана футболист, който да не бъде продаден някъде. Според това, което се тиражираше армейците щяха да започнат тото лигата с изцяло нов отбор.

Кайседо, Мазику, Бусато, Юга, Жеферсон… Да не пропусна някой… ЦСКА има добри играчи и е нормално да има интерес към тях. Това обаче не означава трансфер. Трансферите явно са само в главите на някои, които в миг на пиянско вдъхновение или просто желание да запълнят дадената им колонка изпратиха играчите на ЦСКА къде ли не.

Кайседо от Копа Америка директно щеше да ходи в Базел или Удинезе. Бусато, Мазику и Юга “обиколиха” Европа. Жеферсон отдавна трябваше да е в Бразилия… Останалите също се озоваваха къде ли не.

Истината и реалноста обаче са други. ЦСКА се раздели с Тиаго и на този етап няма планове друг от водещите играчи да напуска. “Обективните” естествено са наясно и сега започнаха да ги “продават” декември, януари или там някъде… За пример дават последните трансфери на ЦСКА на Соу и Антов. Малката подробност е, че преди да бъдат продадени, на Соу и Антов им бяха намерени качествени заместници.

Кайседо дойде на “Армията” на мястото на Соу и за 19 мача вкара 10 гола и даде 2 асистенции. Другия нападател взет през зимната пауза Бусмарк Чарлз игра значително по-малко, но вкара 5 гола, включително и този, с който ЦСКА грабна купата. Мено Кох застъпи на мястото на Антов и всички знаят каква е тежеста му в момента в отбраната на ЦСКА. Сега червените продадоха Тиаго, но на неговото място имат Чатакович и Варела… Изглежда всеки трансфер е добре обмислен от армейците и се случва, когато има достатъчно добър заместник на напусналия. На този етап на спряганите за трансфер футболисти няма чак такава алтернатива. “Обективните” го знаят, но пък това не означава, че не могат да “продават” водещите играчи къде ли не. Идеята е ясна. Ако може да се случи нещо такова като след трансфера на Соу ще е ОК, ако не… Ще продължат да опитват и да си запълват колонките.

На всички е ясно, че няма футболист, на който да цялата му кариера да премине в един отбор и рано или късно преминава в друг… Такива като Джерард и Тоти са малко в наши дни… Дори не съществуват. Точно поради тази причина и тези, които в момента са водещи футболисти на ЦСКА някой ден ще преминат в друг отбор… Някой ден, но не сега… Може да е по време на зимната пауза, а може и след това. Някой ден ще се случи, но това ще е когато имат качествени заместници. Поне така се процедира последните години в ЦСКА.

В този ред на мисли всичко написано от “обективните” е “дъвка за балончета”… Някой ден ще стане. Сега обаче всички тези играчи са на “Армията” и както каза Димитър Пенев “ЦСКА ще вдига купи”…

автор:

Симеон Димитров